Iconic by Peeta

Minispa i citylägenhet

Som inredare och chefredaktör för Bo Living Magazine, skapar Peeta dagligen funktionella ytor av bostadsdrömmar. Men passionen för inredning och känslan för stil stannar inte där, utan även privat inspirerar Peeta med sin distinkta stil via sina egna kanaler, där hennes följare under senaste tiden fått följa med i Peetas egen renovering hemma i lägenheten i Helsingfors.  

Ett renoveringsobjekt som dröm

Peetas dröm var att hitta en lägenhet med renoveringsbehov som hon skulle kunna göra till sin egen. Objektet återfanns endast 100 meter bort vilket underlättade mycket i planeringsprocessen. ”Jag ser min nya stadslägenhet som en investering som kommer att öka i värde till följd av renoveringen” säger Peeta.

Statistiken säger att just badrummet är ett av de rum i en bostad som tillför mest värde vid en försäljning, när det är snyggt och fräscht. Badrumsrenoveringen i Peetas lägenhet blev en komplett renovering från golv till tak. Allt gjordes om.

När jag flyttade in var badrummet det enda rummet som var helt färdigt. Det var dit jag gick för att njuta och varva ner när jag stod där mitt i byggkaoset.

Handdukar och badrumstillbehör i jordnära nyanser och material skapar harmoni.

Minimalistisk och matt stenkomposit tvättställ.

Mitt i en inspirationsflod

Idag är det inte svårt att hitta inspiration, utan det bokstavligen översvämmar av inspiration, kanske i synnerhet när det ingår i någons arbetsbeskrivning. Men trots att inspiration kan hittas på sociala medier förlitade sig Peeta sig på sin egen intuition och stil och skapade en vacker helhetskänsla i lägenheten, bit för bit. Hon var mån om att behålla känslan från den gamla lägenheten och naturligtvis skulle badrummet passa in i helheten.

 

LYX MED DUBBLA TVÄTTSTÄLL

Även om badrummet bara består av några få kvadratmeter ville Peeta skapa en spaliknande atmosfär. Utrymmet måste användas effektivt, så valet föll på en lyxig kommod med två handfat med gott om förvaringsutrymme i lådorna. Här får både hon och sambon smidigt undan både morgon- och kvällsbestyren.

Kommod VISKAN Solid

Highlighta med detaljer

I Peetas badrum syns inga extra prylar utan varje detalj, inklusive skönhetsprodukterna, är noggrant genomtänkta. Endast tvålarna från hennes mammas egen kollektion får sticka ut.

BELYSNING OCH FÖRVARING I ETT

Till kommoden VISKAN Solid valde Peeta ett spegelskåp som kombinerar bekväm förvaring med energisnål LED-belysning. Spegelskåpet erbjuder gott om förvaring för det lilla badrummet och dess stämningsfulla belysning lyfter kromdetaljerna vackert.

Spegelskåpet är beställt i samma NCS-färg som kommod och handdukstorkar för att skapa ett genomgående känsla.

STAGE spegelskåp

Genomgående färgskala

- Omedelbart blev jag förälskad i värmen i kulören Cappuccino som jag hittade bland en av INRs utvalda accentkulörer. Både kommoden och handdukstorkarna är lackerade i samma kulör.

Kaklet som Peeta har valt betonar det varma färgspektrat och skapar mjukhet med sin livliga yta.

Efter en dusch är det trevligt att ha en varm handduk i närheten. I Peetas lilla badrum blev det naturliga valet de vertikala haddukstorkarna LINE. I NCS-färgen Cappuccino - naturligtvis!

LINE handdukstorkar

LINE handdukstorkar i NCS-färgen Cappuccino.

Smart duschförvaring

- Jag värdesätter produkter som kombinerar design och funktionalitet. NEST-duschförvaringsslösningen är bekväm dels eftersom den smidigt kan limmas upp och dels eftersom den döljer flaskorna så elegant.

- Jag valde att placera förvaringen utanför duschen, ovanför toaletten för att spara utrymme och därmed utnyttja väggytan bättre.

Ducshförvaring NEST

Duschförvaring NEST i mattvit och takduschen MIST.

Vad är ditt bästa tips vid badrumsrenovering?

- Designa badrumsinredningen som en helhet och matcha stilen i de andra rummen i lägenheten. Välj material som är hållbara.  

 

På Peeta Peltolas populära Instagram-konto @peetapeltola kan du njuta av vackra, designinspirerade bilder.

Vad är du mest nöjd med i ditt nya badrum?

– Trots att mitt badrum är litet, tror jag att jag lyckades skapa en trevlig känsla där och det smälter in i stilen och helheten i hela lägenheten. Inredningen i lägenheten, inklusive badrummet, har en tydlig röd tråd. Min favoritdetalj är belysningen som är installerad i möblerna. Praktiskt och stämningsfullt. På natten är det skönt att gå på toaletten och slippa tända ljuset. Generellt när det gäller inredning tycker jag mycket om att skapa olika stämningar med ljus, så integrerad belysning passar bra.

Produkter från INR

Kommod VISKAN Solid 120 i NCS Cappuccino
Spegelskåp STAGE 120 i NCS Cappuccino
Tvättställsblandare POSH
Handdukstork LINE i NCS Cappuccino
Takdusch MIST
Duschförvaring NEST Mattvit

Övriga produkter och material

Kakel Soho - beige, Pukkila
Taklist, Wallark
Kosmetik, Luoto Cosmetics

 


Mer inspiration

Badrumstrender

Bionica

Neutrala toner i beige, vete, vitt och creme med inslag av ljusgrönt eller blå toner sätter tonen. Det enkla livet nära naturen.

Läs mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Läs mer

Serier

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Läs mer