Iconic by Cris & Sascha

Hemma hos småbarnsfamiljen i Köpenhamn

Konstnären har sin canvas. Cris och Sascha har sin lägenhet, ett bohemiskt paradis i designhuvudstaden Köpenhamn. Som Creative Director och filmare med hela världen som kontor tar Cris hem det mesta från loppisar. Senaste fyndet: en champagnehink extra, perfekt till helgens förberedelser i badrummet. Om nu inte barnen Mateo, Baltazar och Rafaela redan ockuperat hela familjens favoritrum.

KOMFORT OCH SMARTA LÖSNINGAR

En storstadsfamilj mitt i livet kräver bland annat ett välplanerat badrum med komfort och smarta lösningar för att få vardagspusslet att fungera så smidigt som möjligt. I synnerhet med barn i familjen som inte alltid har samma tidsuppfattning som vi vuxna. Ibland är det svårt att få ensamtid för sina personliga förberedelser inför en arbetsdag, för även de som ska till skolan behöver ju sitt. Kanske är det bara en fas i livet man får acceptera – att det stundtals är trångt vid tvättstället och uppstår kö till duschen. Samtidigt är vi övertygade om att bra inredning kan underlätta vardagsbestyren.

Det är klart att det kan vara en utmaning att få till planlösningen i en äldre fastighet. Man flyttar ju inte en bärande vägg hur som helst, utan får göra det bästa av den rådande planlösningen. SYNC vikdörrar i glas kan vara räddningen för duschutrymmet i en nisch. Med snillrika gångjärn som viker duschglaset mitt på kan dörren öppnas och stängas utan att den tar i möbeln strax utanför. Dörren riskerar inte heller att slå i duschblandaren inne i en grundare nisch. Själva gångjärnen är limmade på utsidan så att glassidan in mot duschen lämnas slät. Det blir därför enkelt att dra av vattendropparna från glaset med en gummiskrapa efteråt. Med denna enkla vardagsrutin som inte tar mer än några få sekunder, behöver du inte lägga längre tid på grovrengöring eftersom tuffa kalkavlagringar aldrig får fäste.

Mer om SYNC vikdörrar

RYMLIGHET ÄR A OCH O

I dag är rymliga kommoder med fullt utdragbara och mjukstängande lådor ofta standard. Den övre lådan kan inredas med små fackindelade lådor där alla kan få varsin, och den undre lådan kan rymma till exempel handdukar och toalettpapper. VISKAN Grip är en rejäl badrumsmöbel med stommar och fronter av trä och lådsidor av lackerad plåt. VISKAN Grips fronter har en integrerad grepplist längs med hela ovankanten på de två lådorna som gör att du slipper ha utstickande handtag eller knoppar.

Mer om VISKAN Grip

EGEN ”GÖRA-SIG-I-ORDNING-PLATS"

Med flera personer som delar på samma badrum är förvaringen angelägen. Om varje persons hud- och hårvårdsartiklar får plats bakom stängda lådfronter och skåpsluckor får rummet genast ett mer städat intryck. Det blir också lättare att hålla rent om inte en massa flaskor står framme och samlar damm. Våra högskåp är tillräckligt djupa för att rymma vikta duschhanddukar. Du kan välja inredning efter behov – det mest avskalade har enbart hyllplan, nästa nivå erbjuder även lådor och det mest utrustade har både hyllor, lådor, fack och utdragbara smink- eller smyckeslådor. Om du vill ha ytterligare en ”göra-sig-i-ordning-plats” utöver den vanliga framför tvättställ och spegel, kan du välja att förse utsidan av dörren på högskåpet med en hel spegel. Väljer du därtill ett eluttag inuti skåpet som tillval har du en perfekt plats att föna håret, samtidigt som en annan i familjen kan komma till och borsta tänderna vid kommoden. 

Se vår förvaring


Mer inspiration

Hemma hos

ICONIC by Peter

I salongen är ordning A och O. Rakkniv, sax, kam, skäggolja, vax och pomada– allt på sin plats. Precis som hemma i Peters badrum.

Läs mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Läs mer

Inspiration

Badrumstrender

Efter flera år med väldigt mycket svart i trendspaningarna vänder badrumstrenderna för 2020 äntligen mot ljusare tider. Nu vill vi bli ett med naturen på riktigt omge oss med de färger som vår gröna planet bjuder.

Läs mer