Iconic by Karina

Karinas drömbadrum i marmor och mässing

I sitt och makens hem i norska Trondheim har Karina skapat en underbar badrumsdröm i marmor med varma och trendiga inslag av mässing och ek. Detta är ett badrum man gärna vill göra sig i ordning i inför dagens och kvällens äventyr, eller hur?

Rum i rum för varje tillfälle

Med stilsäker hand har Karina delat upp det 8,5 kvm stora badrummet i två delar - en del för dusch & bad, och så en för alla de dagliga bestyren framför spegeln. Med dimbar belysning både i taket och framför speglarna skapar hon exakt det ljus som behövs för varje tillfälle – oavsett om det är den njutningsfulla stunden i duschen eller att lägga makeup inför festen. Eller tandborstningen på familjens 4-åring, för den delen! Karina berättar själv om hur hon resonerade när hon inredde rummet:

- Valgene vi har tatt på badet kommer nok av vår kjærlighet til enkel nordisk design. Jeg har alltid mislikt krom og børstet stål, så det måtte bli armatur i varme farger. Derfor falt valget på armatur i messing. Vårt forrige bad var ekstremt dårlig lyssatt. Det gjorde at vi begge var meget bevisst når det kom til lyssettingen av dette rommet. Vi ville skape en god stemning med lys.

Se hela hemmet på Instagram

Glasväggen TRAC 20 Plus löper från golv till tak och delar badrummet i två delar.

- At vi ville gå for en løsning med både dusj og badekar fant vi ut av tidlig i prosessen.

Livskvalitet i fokus

Men både badkar och dusch? Jadå. Karina fortsätter:

- At vi ville gå for en løsning med både dusj og badekar fant vi ut av tidlig i prosessen. Jeg vil ikke bo et sted hvor det ikke er plass til badekar. Badekaret er usedvanlig viktig for meg og gir meg mye ekstra livskvalitet. Det er der jeg finner roen i en travel hverdag. Når man har små barn er det også helt ypperlig. Min samboer er derimot en dusjer. Så da ble det opp til meg å designe en løsning for oss begge.

Som socionom verksam inom psykisk hälsa förstår Karina vikten av återhämtning efter dagens många möten och höga tempo. Badrummet blir en viktig oas i livet där hon och familjen samlar kraft och energi och skapar förutsättningar för en god nattsömn.

Om produkter och material

Klinkerväggen med marmorkänsla bakom badkaret kommer från Casalgrande Padanas serie Marmoker. Golvkaklet heter Grynna Hexagon och kommer från Höganäs.

Och så möblerna som ju ska rymma en hel barnfamiljs hud- och hårvårdsprodukter och skönhetsattiraljer. Den rymliga kommoden i ekfanér löser behoven med bravur och kommer från INRs serie GRAND. De infrästa greppen med mässing bakom är en läcker detalj som rimmar bra med Karinas stil. Duschväggen - som också fungerar som avdelare i rummet - heter TRAC 20 Plus och kommer också från INR. Blandarna i mässing är från Tapwell och speglarna från Bolia.

Kommod GRAND 140 i ekfanér med urtag för infrästa grepp. 

Mer inspiration

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Läs mer

#iconicbyme

Är du vår nästa ICONIC by ME-profil

Skryt lite om ditt INR-badrum! Dela din bild på Instagram och få chans på att bli vår nästa ICONIC by ME-profil!

Läs mer

Badrums­inspiration

Mässing i badrummet

Nu erbjuder vi alla våra ARC-duschväggar samt LINE handdukstork i den härliga gyllene finishen som vi alla älskar!

Läs mer