Iconic by Villa Walden

Efter många år i lägenhet tog Johanna, Matias tillsammans med sina två barn äntligen steget att bygga drömhuset utanför Lidköping – ett vitt drömhus i New England-stil – för att forma livets alla rum precis så som de ville. En fantastisk möjlighet att planera varenda kvadratmeter maximalt för både funktion och njutning. Och se så fint det blev i husets båda badrum – hemmets hjärta, om du frågar oss på INR!

Lilla badrummet

Kommoden GRAND 60 (från 2018) med spegelskåp och handdukstork BOW

Inbyggda Bluetooth-högtalare på båda sidorna av kommoden. Tillval Plus Ljud

Vi börjar vår vandring i det minsta av det två badrummen där valet föll på en 60 cm bred kommod från INR med matchande spegelskåp med underbelysning och inbyggt eluttag. Bredvid kommoden sitter två vita BOW-handdukstorkar som matchar klinkergolvet perfekt. Mamma Johanna berättar:

- Det lilla badrummet har även blivit mitt privata sminkrum. Här får jag husera fritt med alla mina prylar. Älskar att smyga ner här på morgonen och göra mig iordning. Jag har en särskild playlist med lugn musik som jag brukar spela. Så glad över de inbyggda högtalarna i vår kommod från INR.

Stora badrummet

I stora badrummet skulle det rymmas både badkar och dusch. Johanna och Matias var överens om att klibbiga duschdraperier inte kom över tröskeln till deras nya hus och bestämde sig istället för en enkel duschhörna på 105 x 105 cm. Duscharna i ARC-serien har diskreta beslag i krom, svart eller mässing med 8 mm glas som ger en lyxig, luftig känsla.

Tack vare stora ljusinsläpp kunde Johanna satsa på ett något mörkare golv och ändå behålla den ljusa känslan som är så karakteristisk för villan. Valet föll på en vacker platta i olika storlekar - en kvadratisk mindre platta i duschen och en rektangulär i övriga rummet. Tillsammans med de vita väggarna uppnåt exakt den känsla som Johanna ville skapa.

Villa Walden

I den vita New England-villan utanför Lidköping bor fotograf Johanna Walden med sin familj. Titta gärna in på hennes blog på Lantliv där hon berättar om vägen från plan till färdigt hus – och mycket mer!

Till bloggen

Inspiration

Hemma hos

Hur ser det ut hemma hos kändisbarberaren Peter Mannerstål eller Metromodes stylingproffs Evelina? Se och inspireras av hur andra mer eller mindre kända personligheter har inrett sina badrum.

Se mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Se mer

Inspiration

Badrumstrender

Färgerna går dels åt de jordiska, varma tonerna men vi hämtar också inspiration från vår nordiska vildmark där naturens alla kalla nyanser av blått och grönt sköljer över oss och hjälper oss att hitta lugnet.

Se mer