Iconic by Shahin

- Wow är den vanligaste reaktionen vi får höra

Ur längtan till ett eget badrum med hotellsvitskänsla föddes idén om en storstilad uppgradering av badrummet i villan i Täby. Den befintliga hamam-gropen fick vara kvar – fast med ny touch – medan minibastun ersattes med en lyxig skräddarsydd bastulösning med dusch intill. Följ med oss hem till Shahin med familj och upplev deras privata badrum i bästa hamamstil...

Shahin arbetar som egenföretagare inom media. En stor del av fritiden ägnar hon åt umgänge med vänner och familj, och därför blir de sociala ytorna i huset viktiga. Shahin och hennes man köpte huset för ungefär ett år sedan och ganska direkt började de planera för diverse projekt, bland annat renovering av de tre badrummen.

– Badrummet är en viktig investering för oss. Dels för att vi har tre barn och alltså är totalt fem i familjen som vill kunna duscha och fixa oss samtidigt. Men också för att vi ofta har vänner över. Då känns det skönt att ha rymliga och fräscha badrum att kunna njuta av. Vi började med det största av de tre – vårt master bathroom, så att säga.

Att inreda och renovera ett badrum är ju en jätteinvestering så vi var måna om att det skulle bli precis som vi önskade.

Skräddarsydd dusch med bastu

Mest nöjd är Shahin med duschen och bastun med skräddarsydda glasväggar från INRs ARC Original-serie. Den tidigare minimala bastun ersattes av en lösning som nu sträcker sig över flera meter och från golv till tak. Här kan hela familjen basta och bada samtidigt.

Skräddarsydd dusch

Se ritningen

Wow! är väl den vanligast reaktionen när vi har vänner här på besök. Och sen frågar de om de får ta sig ett dopp!
Innan du beslutar om inredning, slut ögonen och föreställ dig att du går in i badrummet. Hur känns det? Återkom sen till den känslan när du känner dig osäker.

Maximal förvaring

Fem i familjen innebär trängsel på morgonen. Det ville Shahin och hennes man råda bot på genom att investera i en stor kommod med flera lådor och dubbla handfat. Valet föll på en kommod i svart ek från INRs GRAND-serie med extrautrustning såsom läcker LED-belysning i och under kommoden.

GRAND Solid

Hur tänkte du kring badrumsinredningen?

- Jag vill att det ska kännas som i en hotellsvit. Det ska finnas gott om plats och bra förvaring så att det inte ser stökigt ut. Jag vill gömma så mycket jag kan i lådorna.

Ditt bästa tips till den som ska inreda badrum?

- Investera i bra varumärken och välj färger som du vet att du inte kommer att tröttna på.

Material och produkter

  • Klinker Carrara-marmor
  • Skräddarsydd dusch- och bastulösning från INR
  • Kommod GRAND Solid 140 från INR
  • Spegel TOUCH 140 från INR
  • Bastuaggregat från TylöHelo
  • Blandare från Grohe

Andra har också besökt

Planera

Goda råd vid badrums­planering

När du ska planera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat guider, tips och checklistor som vi tror att du kan att ha nytta och glädje av i din badrumsplanering. 

Se mer
Skräddarsydd duschvägg ARC 4 Original i Brushed Stainless. AIR Wood Unlimited.

Alternativ och tillval

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan 35 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer
badrumstrender 2023

Inspiration

Badrums­trender 2023

Årets badrumstrender tar tre riktningar: Soft Simplicity, Green Spirit och Urban Elegance. Vilken av dessa stilar tilltalar dig mest?

Se mer