Iconic by Peter

Badrum för återhämtning och manlig fåfänga

Hans intuition för stil har fått män att börja prata om manlig skönhet. Och som barberare är det kanske det bästa betyg man kan få. För Peter Mannerstål handlar allt om kommunikation, från ögonblicket då du kliver in genom dörren till den sista trimningen av mustaschen. Du är du och skägget formas därefter. I salongen är ordning A och O. Rakkniv, sax, kam, skäggolja, vax och pomada– allt har sin bestämda plats. Precis som hemma.

Som barberare arbetar Peter dagligdags med att framhäva och frisera olika personligheters yttre. Han är en man med välrenommerad fingerspetskänsla i sin profession, vilket även återspeglas i hans privata stil. Peters badrum är en cool mix av retro hipster med industriella influenser. Resultatet är ett smakfullt maskulint badrum med plats för återhämtning och härligt fokus på manlig fåfänga.

Kommod AIR 150 i 'Slate Grey' med tvättställsblandare SLEEK och spegel LOOX 70. Duschvägg TRAC 20 med takdusch MIST och handdukstorken BOW.

En svävande känsla med AIR

Genom att välja en vägghängd kommod som sträcker sig över en och en halv meters bredd känns rummet luftigt. Den tilltagna bänkskivan i materialet Dekton® och färgställningen Sirius bildar en skön arbetsyta och undertill finns fullt utdragbara lådor med belysning och fackindelning. Den runda spegeln är också en nyhet som finns i två olika diametrar – 70 respektive 90 cm. Båda spegelstorlekarna har ett behagligt bakomliggande LED-ljus runt kanten.

Utforska AIR

Ett paradis för en barberare som vill ha ordning och översikt bland sina groomingprodukter. Nere i kommoden går det bra att få eluttag som tillval så att rakapparaten kan ligga dold på laddning. Det går också utmärkt att lyfta upp en fackindelad låda – eller en del av den – på bänkskivan för att ha närmre till spegeln.

Designfavoriten BOW

Livet är för kort för att vika handdukar! Handdukstorken BOW är en nyhet som fått namn efter den bugande formen på handdukshängarna. Den går att få i sex olika färgkombinationer och tack vare den vertikala formen och energisnål elektrisk uppvärmning håller BOW handdukarna varma utan att få elräkningen att skena. Nattetid bjuder handdukstorkarna på smakfullt nedåtriktad effektbelysning.

Utforska BOW

Duschvägg TRAC 20 Frame med takdusch MIST. Handdukstork BOW.

Stilren inramning av duschen

Duschhörnan i Peters drömbadrum är en skön plats för kontemplation med tanke på att den både är rymlig och försedd med en kaklad sittbänk. Här kan han låta alla eventuella bekymmer eller ömma axlar sköljas bort med varmt vatten från en generös takdusch. Duschväggen i 8 mm är modell TRAC 20 i klart säkerhetsglas, monterat i en blankpolerad TRAC-skena. Denna lösning ger en stilren inramning och är samtidigt praktisk, eftersom den tätar mot golv och vägg så att risken för oönskade vattenpölar på golvet utanför minimeras.

Utforska TRAC


Andra har också besökt

Hemma hos

ICONIC by Helin

Hon ser en värld full av skönhet, men tycker att vi stirrar oss blinda på ytan.
Själv hoppas hon kunna bidra till ett mindre stereotypt skönhetsideal. 

Se mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Se mer

Inspiration

Badrumstrender

Färgerna går dels åt de jordiska, varma tonerna men vi hämtar också inspiration från vår nordiska vildmark där naturens alla kalla nyanser av blått och grönt sköljer över oss och hjälper oss att hitta lugnet.

Se mer