Iconic by Makeupevelina

Om man viger sin egen vardag åt att hjälpa andra att uppnå välbefinnande i form av yttre och inre skönhet, kan det vara skönt att få ha sin egen privata avslappnings- och skönhetssalong att stiga in i efter ett arbetspass. Så resonerade Evelina som bestämde sig för att förvandla en del av den befintliga hallen i lägenheten i Stockholms Vasastan till en lyxig och personlig oas för att både kunna varva ner och ladda inför en ny dag. Följ med på Evelinas väg till drömbadrummet!

Eftersom resten av lägenheten gick i matta kalkfärger föll materialvalet snabbt på klinkerplattan 'RawTech White' i 60x60 cm. Ett fantastiskt vackert klinker med härligt rå industrikänsla. För att mjuka upp och addera den där lyxiga och personliga touchen som Evelina var ute efter, valde hon att låta mässing vara det andra tongivande materialvalet i badrummet. Och när det gäller inredningen, vad var hon på jakt efter där? Jo, en rymlig dusch och en kommod med riktigt bra förvaring.

Ibland stänger jag in mig i badrummet, tänder ett par ljus, har på badrumsspegelns belysning och lägger en ansiktsmask. Där och då känns det verkligen som jag har mitt alldeles egna lilla spa här hemma!

Makeupevelina på Instagram | Bloggen på MetroMode

Lyxig duschhörna med en måttbeställd ARC 15 i det helt transparanta 8 mm glaset 'Opal Klar' med detaljer i mässing från INR.

I ett badrum på endast 4 kvadratmeter kan det till en början kännas omöjligt att planera in en duschlösning som är både snygg och funktionell och som inte äter upp för mycket av golvytan. Men här finns knep att ta till. Genom att satsa på en duschvägg i Opal-glas får du ett transparent glas med reducerad grönton som framhäver resten av inredningen och får rummet att kännas större.

En måttbeställd duschvägg är också att föredra eftersom du då kan planera exakt hur stor den ska vara, hur bred dörren ska vara och åt vilket håll den ska öppnas så att den inte slår i annan inredning. Evelinas val föll på ARC 15 som måttanpassades till måtten 800x1100 mm. Och se så bra det blev!

Duschväggen är fantastisk och sticker verkligen ut som det badrumssmycke den är. Duschen har vackra mässingsdetaljer och eftersom måttet är optimerat för just den yta vi hade att tillgå så smälter den in perfekt med övrig inredning. Och med utrymme för att duscha två om man vill det!

Takdusch i mässing från Tapwell och den smarta inbyggda hyllan med belysning.

Efter duschen är det skönt att ha en varm handduk till hands. I Evelinas lilla badrum blev den långsmala handdukstorken LINE från INR ett självklart val. I mässing – såklart!

LINE Handdukstork i mässing från INR

Pricken över i.

LINE torkar favoritfrottén med stil och finess.

Äntligen framme vid kommoden – hjärtat i badrummet, inte minst om man arbetar som makeupartist. Valet föll på stilrena NORM i 120 cm med tvättställ i Evermite för en extra slimmad look och gott om avställningsyta på båda sidorna om hon. NORM är en kommod i minimalistisk design med praktisk grepplist. Dolt eluttag i lådan och underbelysning finns som tillval. NORM ger gott om utrymme i de båda lådorna.

Eftersom jag är makeup-artist så var framför allt det där med gott om förvaring superviktigt för mig. Jag har ju en del smink och hårprodukter som tar upp en hel del plats.

Populära LOOX 90 med sin stämningsgivande LED-belysning bakom kanten. 

- Sist men verkligen inte minst beställde vi även den stora, runda badrumsspegeln från INR som med sitt bakgrundsljus bidrar med årets mysstämning. Blandaren kommer från Tapwell.

Inspiration

Hemma hos

Hur ser det ut hemma hos kändisbarberaren Peter Mannerstål eller Metromodes stylingproffs Evelina? Se och inspireras av hur andra mer eller mindre kända personligheter har inrett sina badrum.

Se mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Se mer

Inspiration

Badrumstrender

Färgerna går dels åt de jordiska, varma tonerna men vi hämtar också inspiration från vår nordiska vildmark där naturens alla kalla nyanser av blått och grönt sköljer över oss och hjälper oss att hitta lugnet.

Se mer