Iconic by Kvinnse

Badrumslyx i brons och mässing hemma hos Christine

Christine – på Instagram mer känd som Kvinnse – är en kvinna som inte räds att gå sin egen väg. Med mottot ”Ingen har satt spor etter sig, ved å være som alle andre” driver hon en framgångsrik Instagram-profil med inredningsfokus. Följ med oss bakom kulisserna och in i familjens privata hem i norska Hønefoss. Där hittar vi det nyrenoverade badrummet som knappast lämnar någon som dras till lyx och flärd oberörd...

Men här finns mycket mer än yta att finna. Bakom försmaken för ting som glittrar hittar vi snart Christines bultande hjärta och inser att hon brinner för det verkliga och viktiga i livet – med mammarollen som valt yrke. Sedan flera år är familjen fosterfamilj till en pojke, och med totalt fyra barn hemmavid läggs mycket tid och kraft på att skjutsa till och från fotbolls- och handbollsträningar. Till slut kollapsade bokningssystemet för duschen och det projekt som skjutits på framtiden fick tidigareläggas – nya badrum och duschplatser måste skapas.

Men inte bara för att få vardagen att fungera utan också för att få till en lugn oas för sig själv och mannen att samla kraft i vid dagens slut – efter jobb, hemarbete och läxläsning. Att få stänga om sig och njuta av en lång och skön dusch i sin ensamhet. Och det var just längtan till den lyxiga och så hett eftertraktade egentiden som till slut fick styra över material- och kakelvalen. Drömmen om ett verkligt personligt och lyxigt badrum som inte liknade någon annans började så sakteliga bli till verklighet. 

Materialvalet går åt varma toner i brons och mässing och kommer igen på både duschvägg, blandare och handdukstork. Själva duschvalet föll på den lyxiga duschväggen ARC 13 i 8 mm glas och med beslag i mässing.

Duschserie ARC

Christines motto i livet "Ingen har satt spor etter sig, ved å være som alle andre" inspirerar och influerar i både privata och sociala sammanhang.

Klinkerplattan i porslin heter Marvel Bronze Luxury, här i storleken 60x60 cm, och finns i både blank och matt finish. På bilden tillsammans med ARC-beslag i mässing.

Vid sidan av det kreativa klinkervalet lade Christine mycket tid på de handplockade och personliga tillvalen. Detta för att få till den rätta känslan som både hon och hemmet behövde för att koppla bort från vardagens alla bestyr.

Möjligheten att få badrumsinredningen från INR i en personligt utvald kulör fick Christine att tända till. Valet föll på en brungrå nyans – NCS S 8005 Y20R – som fungerar väldigt väl ihop med brons och mässing. Samtidigt piggar det vita porslinet på tvättställ och WC upp och ger en utsökt totalkänsla till hela rummet.

Kommoden från INR heter GRAND Solid 80 och har – förutom den personligt valda kulören – utrustats med både invändigt LED-ljus, dolda eluttag och Bluetooth-styrda integrerade högtalare. I serien finns stora möjligheter att sätta sin egen personliga prägel vilket Christine tog fasta på.

GRAND Solid

Alla tillval

Det er så lekkert at jeg kunne velge farge til innredningen selv. Så fargen på servanten er tatt fra fargene på flisene og samme farge er malt i taket.

Med invändig LED-belysning i lådan och praktisk småförvaring blir det extra roligt att inreda med vackra föremål och härliga krämer. Belysningen tänds automatiskt när du öppnar lådan.

GRAND Solid

Belysning i badrummet är viktigt. Och inte bara för att underlätta vid morgonbestyren utan också när njutning står på schemat. Att kunna dimma ner belysningen och på så sätt förändra känslan i hela badrummet är något som Christine verkligen uppskattar. En snygg och praktiskt detalj är belysningen i toppen på handdukstorken LINE från INR.

Handdukstorkar

Vilka är dina bästa tips vid badrumsplanering?

- Ikke være så redd for å velge utradisjonelt. Det er ditt bad og du som skal like det, og bruke tiden din der. 

- Da vi skulle få nye bad så var det viktigste at det skulle være noe vi likte godt, praktisk og ikke for dyrt. Det siste punktet gikk det nok litt dårlig med. hehe.. men vi er asså så utrolig fornøyde.

Fler bilder från Christines badrum och hem hittar du på hennes profil på instagram.

Kvinnse på Instagram

Produkter och material

  • Kommod GRAND Solid 80 i NCS S 8005 Y20R med alla tillval
  • Spegelskåp STAGE 80 i samma NCS som kommoden
  • Duschvägg ARC 13 i Klarglas och beslag i mässing
  • Handdukstork LINE i mässing med matchande krokar
  • Blandare Primy
  • Klinker Atlas Concorde Marvel Bronze Luxury 60 Lappato

Andra har också besökt

Inspiration

Hemma hos

Hur ser det ut hemma hos kändisbarberaren Peter Mannerstål eller Metromodes stylingproffs Evelina? Se och inspireras av hur andra mer eller mindre kända personligheter har inrett sina badrum.

Se mer

Inspiration

Badrumstrender

Under 2022 sveper de mörka träslagen in över de nordiska badrummen och vi välkomnar badrumstrenden Nordic Woodlands med öppna armar. 

Se mer

Planera

Goda råd vid badrums­planering

När du ska planera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat guider, tips och checklistor som vi tror att du kan att ha nytta och glädje av i din badrumsplanering. 

Se mer