Iconic by Interior by Nina

När Nina och hennes familj flyttade in i villan i Löddeköpinge var huset endast fyra år gammalt men fortfarande något av ett tomt skal utan vare sig inredda garderober eller duschväggar. Nina, som brinner för heminredning och driver ett populärt inredningskonto på Instagram, kunde förstås inte motstå frestelsen att genast börja planera för förändringar. Så här berättar hon:

Kommoden GRAND (2018 års) med tvättställsblandare STRICT och duschdörren ARC.

Microcement på väggarna

"Vi funderade i flera år på att renovera vårt badrum då vi aldrig gillat de förra ägarnas kakelval. Men det kändes onödigt att betala dyra pengar för ett badrum som var fullt funktionsdugligt. Det är alltid mycket jobb att slå ner kakel och sätta nytt tätskikt. Då läste jag förra året om microcement som är en ny typ av behandling som man lägger utanpå befintligt kakel/klinkers. Det blir en lättstädad vattenavvisande yta som inte har några fogar. Och det bästa av allt är att vi inte behövde slå ner kakel."

Hur tänkte du kring färgvalen?

"Då vi bara har ett litet fönster som ger ljusinläpp vågade vi inte satsa på svart kommod som stal ljuset , även om det också varit himla fint. Så istället valde vi vitt med svarta detaljer. Det andas stilrent och klassiskt på samma gång. De råa väggarna kan man lätt mjuka upp med växter och textilier.  Vi ville både skapa en skön oas för egentid men likaså ett badrum som tåler barnens vattenlekar. Ett badrum för alla helt enkelt!"

Vilket är ditt bästa inredningstips?

"Mitt bästa inredningstips är att inte göra några dyra impulsköp till hemmet. Fundera på om den här inredningsdetaljen eller möbeln verkligen passar i ditt hem? Det är lätt att bli så inspirerad av andras vackra hem på Instagram att man snabbt vill slänga ut allt och börja om! Det blir ju väldigt dyrt i längden och inte alls hållbart. Jag impulshandlar aldrig utan funderar ofta väldigt länge innan jag bestämmer mig för köpet. Det blir oftast ett bättre inköp på sikt men det är klart inte säkert att det alltid blir bra ändå. Det finns inga facit eller garantier med inredning. Det är alltid hjärtat som till sist bestämmer om det var ett bra eller dåligt beslut man tog."

Duschdörr ur duschserie ARC med svarta beslag.

Vad är du mest nöjd med?

"Det jag är allra mest nöjd med i badrummet är faktiskt duschväggen. Jag tror att det har att göra med att den inte sitter i några lister. Den ger en väldig elegans till badrummet.  Högsta betyg för att man kan svänga den både inåt och utåt. Det älskar jag! Den är maffig men ändå gör den rummet oerhört luftigt!"

Mer om ARC

"Satsa på mjuka handdukar, goda doftljus och lyxiga spaprodukter. Det är du värd!"

Interiör by Nina

Nina brinner för inredning, styling och trädgårdsdesign. Hon arbetar till vardags som säljare och är 44 år. Bor med sin man och två barn i villa i Skåne.

Nina driver Instagramkontot Interior by Nina med 172.000 följare.

Gå till profilen

Andra har också besökt

Inspiration

Hemma hos

Hur ser det ut hemma hos kändisbarberaren Peter Mannerstål eller Metromodes stylingproffs Evelina? Se och inspireras av hur andra mer eller mindre kända personligheter har inrett sina badrum.

Se mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Se mer

Inspiration

Badrumstrender

Färgerna går dels åt de jordiska, varma tonerna men vi hämtar också inspiration från vår nordiska vildmark där naturens alla kalla nyanser av blått och grönt sköljer över oss och hjälper oss att hitta lugnet.

Se mer