Iconic by Daniel och Carolina

I sommarpärlan Höllviken strax nordöst om Falsterbo i södra Skåne byggde Daniel och Carolina sin drömvilla. Mitt i tallskogen och blott ett stenkast från kritvita stränder hittar vi detta lågmälda och eleganta hus i T-form som gjort för lata sommardagar med pool- och trädgårdshäng långt in på småtimmarna.

Det fanns dock ett problem. I takt med att poolhängen blev fler, blev sängplatserna färre. Det fanns bara en sak att göra – bygga gästhus!

Den härliga uteplatsen inbjuder till umgänge. Långa middagar och svalkande dopp väntar...

Carolina och Daniel ett stenkast från sitt hus vid Skånes milslånga vita stränder.

På gången som leder fram till entrén vadar vi genom vildvin och murgröna. Fasadstenen heter Verona.

Villan var redan från början tänkt att kompletteras med ett gästhus i samma stil men med en touch av sommarstuga. Gunilla Emgård vid Zoom Arkitekter hjälpte till att se över utformning, layout och ljusinsläpp för att säkerställa att villans stil gick igen och passade in i den platstypiska vegetationen med tall och ljung.

Om gästhuset

Gästhuset är byggt enligt attefallsreglerna med maximalt 25 m² byggyta.

 - Vi ville få plats med ett sovrum med en mindre dubbelsäng, ett vardagsrum och så förstås ett badrum. När vi var färdiga med ritningarna landade badrummet på 2,2 m² och sovrummet 4,4 m². Kombinerat med en väldigt effektiv tunn väggkonstruktion fick vi då till ett vardagsrum på 14 m² vilket gav oss förvånansvärt stor flexibilitet när vi skulle inreda.

Nästa utmaning: Inreda ett badrum på 2,2 m²

Till badrummet med sin mycket begränsade yta behövde Daniel och Carolina välja produkter som inte bara fyllde sin funktion utan som dessutom hjälpte till att spara golvyta när de inte användes.

 - Vi hade sedan tidigare bra erfarenheter av INRs produkter så här fanns inte mycket att orda om. Snygg design i kombination med hög kvalitet och optimal funktion är, och har alltid varit, vårt motto när det gäller inredning. Så det var egentligen bara själva produktvalet som återstod – en utmaning värd namnet, insåg vi, med tanke på att rummet vara var drygt 2 m² stort. Ett spegelskåp blev det första valet vi gjorde.

Att inreda små badrum

Spegelskåp STAGE 50 från INR

Till produkten

Duschvägg LINC Josephine från INR

Till produkten

Skapa stilen /

Strandfyndskänsla

Varva organiska material och tvålar, krämer och friska dofter av till exempel lavendel och citrus med linne och stengods för en genomgående nära naturen-upplevelse som för tankarna till hav, strand och lata sommardagar ... året om!

Badrumsinspiration

Kommod VISKAN Grip 50

Till produkten

Organizer i ek och svart aluminium för småförvaring ingår i två exemplar. Komplettera med fler vid behov.

Liten men rymlig kommod

Familjen planerade för en så rymlig kommod som möjligt för att få plats för skönhetsprodukter och några handdukar i nedre låda. Valet föll på en VISKAN Grip i 50 cm med grepplister i aluminium.

Eftersom gästhusets badrum kommer att användas så flitigt på sommaren av barn som springer in våta direkt från poolen var det extra viktigt att försäkra sig om att kommoden är tålig mot vatten. 

Möbelserie VISKAN Grip

Ytbehandlingen TX Top Extreme™ ger möbeln en extremt tålig yta.

Läs mer

Duschväggen då?

- Eftersom badrummet är så extremt smalt valde vi den böjda, rörliga duschskärmen LINC Josephine. Den är inte bara praktisk i och med att den går att fälla in mot väggen när den inte används – den är dessutom snygg i designen och ger en mjukare framtoning till det annars så fyrkantiga rummet.

Duschserie LINC

Duschvägg LINC Josephine från INR

Till produkten

LINC Josephine i invikt läge

Till produkten

Vem bor här?

Pappa Daniel är civilingenjör och arbetar med neutronforskning. Mamma Carolina är civilekonom och arbetar inom finansbranschen.

Här bor också Maximilian, 4, och Alicia, 3, aka Busfrö respektive Familjechef.


Material och produkter

Golv / Keope Back Ivory 10x10
Väggar / Keope Back Ivory 30x60
Kommod / VISKAN Grip 50
Spegelskåp / STAGE 50
Duschvägg / LINC Josephine


Andra har också besökt

Inspiration

Hemma hos

Hur ser det ut hemma hos kändisbarberaren Peter Mannerstål eller Metromodes stylingproffs Evelina? Se och inspireras av hur andra mer eller mindre kända personligheter har inrett sina badrum.

Se mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Se mer

Köpställen

Titta på, upplev och köp INR duschväggar och badrumsinredning hos någon av våra 300 återförsäljare med utställning som finns över hela landet.

Se mer