Iconic by Cecilia Blankens

Modejournalisten och entreprenören Cecilia Blankens bytte Los Angeles mot Stockholm och renoverar just nu sitt och familjens hus. Med omtanke om husets själ och originaldetaljer väljer hon omsorgsfullt vilka delar hon vill ändra på och vad som får vara. I ett samarbete med INR får vi följa Cecilias renovering av husets badrum. I det här reportaget fokuserar vi på de två gästbadrummen. Följ med på en inspirerande resa och hör hur Cecilia resonerade när gästbadrummen från 60-talet fick nytt liv!

Badrummen är små och jag ville ha in så mycket funktion och förvaring som möjligt, utan att det fick kännas trångt såklart. Kommoderna och spegelskåpet vi valde tar inte så mycket plats men ger bra med förvaring.

Valet föll på den nätta kommoden VISKAN Grip 40 i NCS-kulören Still Grey och runda spegelskåpet HALO

VISKAN Grip

Hur planerar du dina projekt?

- Jag tänker alltid bäst när jag jobbar inom ramar. För gästbadrummen ville vi till exempel behålla det gamla kaklet och mosaiken på golvet i det ena, och träpanelerna på väggen i det andra. Då vet jag att det finns en början och något att förhålla mig till. Sen är det bara att fylla på  med det som behövs och som passar in i själva grundbehovet.

Ditt bästa tips vid badrumsrenovering?

- Att vara försiktig med att följa trender men att samtidigt vara försiktig med att vara alltför försiktig – kan man säga så? Våga lägg tid på att tänka igenom och överväga olika alternativ, så att badrummet känns personligt men ändå långvarigt. Det är mitt bästa tips.

Jag ville att badrumsinredningen skulle vara funktionell och praktisk. Stilren men utan att bli tråkig. Jag tycker att inredningen vi valde uppfyller dessa punkter helt perfekt!

Till originalkaklet i vitt och turko valde Cecilia kommoden VISKAN Grip 60 i svart ekfanér med tvättställ i matt vit stenkomposit och matchande blandare.

Våra tvättställsblandare

 

Om Cecilia

Cecilia Blankens bor med sin man Per och tre barn utanför Stockholm och på somrarna på Kinnekulle i Västergötland. Hon är från början modejournalist, men 2014 sadlade hon om och startade det sedan dess snabbt växande skomärket Blankens. 

Följ Cecilia på Instagram


Andra har också besökt

Inspiration

Hemma hos

Hur ser det ut hemma hos kändisbarberaren Peter Mannerstål eller Metromodes stylingproffs Evelina? Se och inspireras av hur andra mer eller mindre kända personligheter har inrett sina badrum.

Se mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender och inspiration för badrum – skapat för dig som är i färd med att planera och inreda ett nytt badrum.

Se mer

Inspiration

Badrumstrender

Under 2022 sveper de mörka träslagen in över de nordiska badrummen och vi välkomnar badrumstrenden Nordic Woodlands med öppna armar. 

Se mer