badrumstrend urban elegance

Urban Elegance

Badrumstrend 2023

En polerad och lyxig badrumstrend som förför med spännande mönster och taktila material

Urban Elegance är en förfining av industritrenden som vi sett under många år. Successivt har trenden blivit mindre skarp i sina kontraster och under 2023 och framåt ser vi ett utsökt spektrum av dämpade kulörer i turkos, blått, grönt och beige vid sidan av grått, svart och förföriska metalliska ytor. Urban Elegance är en trend för dig som lever den urbana livsstilen och söker en lyxig hotellkänsla med maskulin, elegant attityd och som har en förkärlek för det artificiella. Fokus på taktila material samt kakel som läggs i kantiga mönster – en skön kontrast till övrig inredning som tar alla möjliga geometriska former. 

Dämpad färgskala utan alltför mycket kontrast

Färgskalan går i dämpade blå, turkosa och gröna kulörer med toner av grått och beige som grund, från ljus till mörk. Svart finns kvar om än i något mindre omfattning än tidigare. Vi söker fina övergångar utan alltför mycket kontrast mellan färgerna. Låt gärna ett enstaka föremål sticka ut med sin metallfinish, som en lampa eller blandare.

Klassiskt virrvarr. Marmor i turkosa toner, guld och svart.

Metalliska ytor

Föremål med yta i metall blir utmärkande statementprylar. Mattsvarta finishar finns kvar men bryt gärna av med en blandare i rostfritt stål som ger den rätta känslan av stil, kvalitet och glans. En lampa i skinande eller borstat guld eller brons piggar också upp den i övrigt nedtonade färgskalan. Även speglar spelar en viktig roll och hjälper till att reflektera ljus och skapa dramatik.

Unleashed

Hitta matchande finishar till hela badrummet nya kollektionen Unleashed.

Svala, dämpade nyanser av blått och turkos ger en sofistikerad känsla.

Kommod Grand Grip 140 i Black Oak med spegel Touch 140. Grön marmor från Italien, Verde Intenso. Foto: Mats Lind.

Perfektion och dramatik

Känslan i Urban Elegance är attityd och stil. Vi eftersträvar perfektion i detaljer, stora som små. Formen och de grafiska detaljerna blir nästan viktigare än vilken färg föremålet har. Stilen är maskulin och dramatisk – skapad för att imponera på betraktaren.

Detalj på handdukstorken Bow som vunnit en Red Dot Award.

Dramatisk duschdesign: Edge 20 Plus med glaset Sway.

Handdukstorken Bow i helsvart.

Funktioner och material med maskulin touch

Den tekniska funktionen är viktig. Vi vill kunna styra så mycket som möjligt och anpassa föremålen efter våra egna behov. Speglar och inredning med sensorstyrd belysning är en feature som blir svår att leva utan.

Materialen har en tydlig maskulin touch. Råbetong, sten och marmor med alla dess färger och mönster. Satsa på material med en taktil känsla som förvånar och förför. Kaklet läggs i geometriska mönster med raka vinklar – som en kontrast till inredningen som gärna tar mjuka former.

Nya spegelskåpet Circ imponerar och förför.

L Y S A N D E   I N N O V A T I O N E R

Intelligenta funktioner som får ditt badrum att utstråla wow

Följ ljuset

Checklista Urban Elegance

✓ Kontinental hotellkänsla

✓ Dramatik och perfektion

✓ Dämpade nyanser i turkos, blått och grönt

✓ Beige och grått som bas med inslag av svart

✓ Taktila material: sten, marmor, räfflat glas och massivt trä

✓ Metalliska ytor och finishar

✓ Statementföremål

✓ Innovativ teknik

✓ Kakel med kantiga geometeriska mönster

Klassiskt virrvarr. Marmor i turkosa toner, guld och svart.


Relaterade sidor

Inspiration

Hemma hos

Följ med på en resa runt om i Norden och hälsa på hos ett par av våra kunder. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer

Inspiration

Badrums­trender 2023

Årets badrumstrender tar tre riktningar: Green Spirit, Soft Simplicity och Urban Elegance. Vilken av dessa stilar tilltalar dig mest?

Se mer
inspiration badrum 2023

Inspiration

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer