badrumstrend soft simplicity

Soft Simplicity

Badrumstrend 2023

En sofistikerad badrumstrend i blonda toner och med vänliga, mjuka former

Denna sofistikerade badrumstrend – som vi valt att kalla Soft Simplicity – har en naturligt välkomnande känsla i blond färgskala, sprungen ur en längtan efter att få inleda morgon på ett lugnt och behagligt vis med kropp och själ i harmoni. Kulörerna går i varm beige och honung med crème och vitt som bas. I den mörkare änden ser vi brunt och stålgrått. Inga färger i den här trenden sticker ut eller tar över utan går snarare ton i ton och skapar en perfekt harmonisk enhet med fokus på tillvaratagande av det värdefulla nordiska dagsljuset.

Kulören Gentle Whisper 12182 från Jotun är en perfekt bas i Soft Simplicity.

Nya kommoden Air Solid 80 i NCS med det innovativa, runda spegelskåpet Circ.

En blond färgskala

Här regerar kulörerna som vi ibland nästan tar för givet: créme, honung, olika nyanser av beige, brunt och stålgrått. Tillsammans och ton i ton skapar de en varm och lugn harmoni som får oss att vilja stanna så länge vi bara kan i badrummet. Rummets naturliga ljusinsläpp i kombination med armaturer med mjuka former ger mening och kontrast beroende på tidpunkten på dygnet.

Air Solid

Box. Snygg och praktisk duschförvaring med avrinningshål. Finns i två färger.

Inredning med vänliga former

Badrumsinredningen tar vänliga, runda former. En rund eller oval spegel med varm belysning över kommoden har sin självklara plats i rummet. Även tvättstället får gärna ha mjuka och behagliga former som bjuder in till en smekning. I den här trenden är den lena känslan i materialet lika viktig som vänliga utseendet.

Viskan Solid

Bild lånad från CJH Studio.

Grå toner. Viskan Solid 80.

Mjuka former i vitt till en fondvägg i ljuvlig crème. Grand Solid 100 med spegeln Loox 110.

Nya duschväggen Edge 20 Plus med glaset Sway som bryter ljuset på ett läckert och oväntat sätt.

Svävande skulptur av Carla Cascales.

Softa material

Materialen är direkt hämtade från naturen och gärna återvunna där funktionen tillåter det. Hårda material som trä, sten och stål harmonierar med mjuka som lin, bomull och rotting. Looken får gärna gå åt det rustika hållet så länge som ytan är skön och len att ta på. På duschsidan ser vi nya spännande glas som skapar intressanta ljusspel. Finishen på detaljerna är även här varm och len, både till utseende och känsla.

På väggar och golv ser vi betong eller stora klinkerplattor med diskreta fogar. På väggytor utan störande föremål kan det naturliga ljuset leka fritt.

Bord av marmor och aluminium av Carla Cascales.

Rostfria tvättställsblandaren Voyage med borstad bronze-look.

Arc 20 Original, Steel Pleasure 2 och Line i Brushed Bronze. Air Solid 100 A med Loox 90.

Med konceptet Unleashed kan du få samma finish på handdukstorken, duschväggen och blandaren.

Varma borstade metaller

På blandare, handdukstorkar och andra metalliska ytor ser vi varma, borstade finishar. Borstad brons och mässing ger den rätta ton i ton-känslan men även rostfritt stål fungerar. Nya Unleashed ger dig ett på pricken färgmatchat koncept med vibrerande borstade metaller för badrummets mest tongivande produkter: duschvägg, takdusch, handdukstork och tvättställsblandare.

Unleashed

Brushed Bronze, en del av Unleashed.

Brushed Brass, en del av Unleashed.

Brushed Stainless, en del av Unleashed.

Checklista Soft Simplicity

✓ Flera nyanser av honung, beige, vitt och brunt

✓ Inredning med runda, bulliga former

✓ Runda eller ovala speglar

✓ Naturliga, återvunna material så långt som möjligt

✓ Spännande duschglas ger den rätta känslan

✓ Varma, borstade metaller på blandare, dusch och handdukstork

Kulören Gentle Whisper 12182 från Jotun är en perfekt bas i Soft Simplicity.


Relaterade sidor

Badrums­trender 2023

Årets badrumstrender tar tre riktningar: Green Spirit, Soft Simplicity och Urban Elegance. Vilken av dessa stilar tilltalar dig mest?

Se mer

Hemma hos

Här tar vi ett stort kliv in i några av våra kunders vardag. Ta del av deras story och låt dig inspireras av deras erfarenheter.

Se mer
inspiration badrum 2023

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer