Nordic Identity

Dramatisk minimalism med djärva kontraster

Börja med ett vitt papper, addera något, ta ett steg tillbaka, begrunda. Addera något nytt. Upprepa. Så kan man beskriva badrumstrenden Nordic Identity som med sin artistiska och självsäkra attityd och skarpa kontraster mellan svart och vitt, varmt och kallt, mjukt och hårt har något närmast teatraliskt över sig.

I Nordic Identity kommer funktion på delad förstaplats med design och kvalitet men det är för en gång skull inte totalen som räknas utan var sak får stå upp för sig själv och spela huvudrollen i sitt eget drama. Rätt tolkad skapar stilen ett badrum som är minimalistiskt och överdådigt på samma gång. Ditt eget konstverk skapat för att påverka både omgivningen och dig själv.

Raven, ett kvartskomposit med granitkänsla.

Nordic Identity är en hyllning till kontrasten mellan varmt och kallt, hårt och mjukt.  I dessa rum mixar vi naturens egna material med de industriellt framtagna, helt enkelt för att det är snyggt och funktionellt. En underbar blandning av glas, trä, metall och betong där varje föremål är handplockat för just sin design, funktion och sitt ändamål.

Jotun LADY 1434 Elegant

AIR - Minimalistisk dramatik med svävande känsla.

Färgerna i Identity är monokromt svart och vitt i olika toner och mönster med enstaka inslag som avviker markant, till exempel trädetaljer eller ett nytt spännande material. Eller kanske ett klassiskt material använt i ett nytt sammanhang.

Möbelserie AIR

Bänkskivan Raw Concrete i kvartskomposit med infällt tvättställ i matt antracitfärgat porslin.

BOW - handdukstork och statement-piece kombinerat tack vare sin annorlunda form och överlägsna funktion. Red Award Winner 2017 för utmärkt form och funktion.

Fanér. Mönsterpassat och handsytt för bästa resultat. Efterbehandlat för att behålla sin vackra look år efter år. Finnns till alla kommoder i GRAND och VISKAN.

I Nordic Identity gör blanka metaller på handtag och beslag äntligen sitt återtåg och vi lägger större vikt än någonsin på möblernas design och unika uttryck. Funktionella inslag som infällda grepplister och innovativ förvaring blir därför extra intressanta – allra helst i kombination med teknik i form av smart upplysta speglar och lådor. Möbler i lackerad svart fanér sätter pricken över i.

Våra badrumsmöbler

GRAND Grip i Black Oak med LEVEL bänkskiva.

Duschlösningen ska sticka ut – både vad gäller design och storlek. Formgivningen är minimalistisk men känslan påkostad. Glaset kan vara klart eller gråtonat beroende på vilken effekt du vill åstadkomma. Beslag och detaljer i krom eller blankpolerat aluminium. Eller svart förstås.

Våra duschlösningar

EPIC 2 Plus, 10 mm glas

ARC Frame ramar in det 8 mm tjocka duschglaset vilket är både funktionellt och estetiskt rätt för Nordic Identity.

EPIC – Statement-dusch i 10 mm

Viskan Grip 40 med spegel Feel 40.
Epic-beslag i blankpolerad aluminium.
< >

Nordic Identity

Nordic
Identity

 

✓ Monokromt svart och vitt eller grått

✓ Statement-pieces med stark identitet

✓ Tänk Big Impact

✓ Minimalistiskt och överdådigt på samma gång

✓ Stål, aluminium och glas

✓ Natursten eller kvartskomposit

✓ Rena linjer och arkitektonisk känsla

✓ Fokus på funktion

Relaterade sidor

Inspiration

Badrums­trender 2023

Årets badrumstrender tar tre riktningar: Green Spirit, Soft Simplicity och Urban Elegance. Vilken av dessa stilar tilltalar dig mest?

Se mer

Badrums­inspiration

Hemmaspa i fjällen

Efter en hel dag i backen eller i skidspåret blir längtan hem till badrummet stor. Att ta av sig pjäxor och äntligen få tina upp sina frusna tår och fingrar i den platsbyggda bastun är svårslagen lycka.

Se mer
inspiration badrum 2023

Inspiration

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer