Nordic Elements

En jordnära badrumstrend som tar dig hem till Norden

I en vacker jordig skala från beige och brunt till ljusa gråblå toner bjuder Nordic Elements in både himmel och jord – ja, hela vårt vackra nordiska landskap, för att skapa den plats som vi kan längta hem till och njuta av i ensamhet eller tillsammans med våra kära. 

Nordic Elements är en vänlig badrumstrend som med influenser från Japan och Italien, tolkat på vårt eget nordiska vis, fyller vårt hem och vårt badrum med naturens egna föremål vilket ger avkoppling och lugn. Med generösa ljusinsläpp och färger som harmonierar bjuder vi in naturen i badrummet från morgon till kväll och når ekvilibrium. Badrummet blir en slags hemmahub där vi kopplar upp oss mot avkoppling.

Jotun LADY 10963 Golden Bronze

Färgerna i Nordic Elements går i jordens alla nyanser från beige, brunt och kaffe till kyliga gråblå nyanser. En klassisk skandinavisk och avkopplande färgskala som känns lugn och rustik. Tonen är valfri – satsa på enbart ljust eller mörkt eller mixa för en intressantare och mer levande känsla.

Naturens egna material dominerar i Nordic Elements . Läder och ull värmer upp och ger en ombonad känsla och är ju så vackert till natursten och de ljusa och mörka träslagen som vi gärna varvar efter tycke och smak. Glas som reflekterar det nordiska ljuset har sin givna plats i rummet - gärna i runda former. Handplockade föremål och hantverk i rotting är en annan detalj som kännetecknar trenden.

Jotun LADY 1288 Granskugga

Vita eller ljusa möbler är självklara inslag i Nordic Elements. Här GRAND Classic med LEVEL bänkskiva med infällt tvättställ i matt porslin.

Bänkskivan LEVEL Clamshell är ett kvartskomposit med matt yta och underbar kalkstenskaraktär. Finns till alla kommoder i serien GRAND.

Inredning och möbler i vita eller ljusa till mellanbeiga toner skapar den rätta känslan vid sidan av fanér i ljusa och mörka träslag. På kommoden lägger vi gärna en bänkskiva i natursten eller kvartskomposit som är både vacker, tålig och skön stryka fingertopparna över. Låt de vackra och genomtänkta detaljer framhäva möblernas design och skönhet. Tillsammans skapar de en enhet och känslan av att allt hänger ihop på ett naturligt sätt.

Våra badrumsmöbler

AIR 90 i vitpigmenterad ask med med handdukstork LINE i vitt.

Grepplöst vackert och drömskt med GRAND Grip 100 och runda spegeln LOOX.

Njutbar ordning i den upplysta badrumslådan till GRAND Classic. Med enbart naturliga och hållbara skönhetsprodukter givetvis. Så här vill vi vakna på morgonen.

Duschen är funktionell och stilren i sitt uttryck. Men den får gärna ta sitt utrymme för att bekräfta sitt värde. Det är ju trots allt här vi förbereder oss och laddar om inför dagens olika händelser. En duschlösning som anpassas efter rummets unika förutsättningar förstärker känslan av att allt faller på plats och harmonierar.

Våra duschlösningar

Nordens mest exklusiva duschhörna EPIC 13 i 10 mm glas – nu med golvbeslag som fälls ned i kaklet.

ARC 20 Original Plus i 8 mm glas med valfri höjd upp till 2700 mm.

Air Solid Unlimited med Loox 110 och Epic 13
Air Solid Unlimited med bänkskiva Plain White.
Grand Solid 100 i NCS S 4005-Y20R med spegel Loox 90 och spegelförvaring Twin.
Viskan Solid 100 i NCS med spegel Loox 90.
Grand Solid 140 i NCS S 4005-Y20R med spegel Touch 140.
< >

Nordic Elements

Nordic
Elements


✓ Jordtoner med inslag av blågrå nyanser

✓ Natursten och kvartskomposit

✓ Ljusa och mörka träslag

✓ Naturligt ljus

✓ Rotting, läder och ull

✓ Funktionell dusch i klart glas

✓ Runda speglar

Relaterade sidor

Badrums­trender 2023

Nordic Woodlands

Trenden Nordic Woodlands är precis lagom hårt, lagom mjukt och utgör en perfekt mix av retro och framtid. 

Se mer

Inspiration

Badrums­trender 2023

Årets badrumstrender tar tre riktningar: Green Spirit, Soft Simplicity och Urban Elegance. Vilken av dessa stilar tilltalar dig mest?

Se mer
Air Solid Unlimited med Loox 110 och Epic 13

Badrums­inspiration

Badrum med trädgård

Välkommen till Köpenhamn och trädgårdsarkitekten Sara som inte ville låta sig begränsas av fyra väggar utan låta gränsen mellan hem och trädgård flyta.

Se mer