Vårt hemmaspa i fjällen: Här finner vi vårt lugn

Efter en hel dag i backen eller i skidspåret blir längtan hem till badrummet stor. Att ta av sig pjäxor och äntligen få tina upp sina frusna tår och fingrar i den platsbyggda bastun är svårslagen lycka för Erik och Johanna. Med utsikt över fjället lägger de planen för morgondagen och en sak är säker: ingen dag är den andre lik, förutom avrundningen i hemmaspaet, såklart.

Japaninspirerat

Badrummet är inrett i en skön blandning av japansk och skandinavisk stil, med inspiration hämtad från Johannas många Japan-resor i sitt jobb som fotograf. En vacker detalj är klinkert bakom spegeln som för tankarna till den japanska landsbygden där Johanna spenderat mycket tid. Fanér i svart ek är en annan detalj som flörtar med det japanska, här i en härligt rustik version som passar bra på fjället.

Våra material

Planskiss över Erik och Johannas kombinerade bad-, sov- och relaxavdelning.

Platsbyggd bastu

Bastuglaset i 8 mm grått glas är en skräddarsydd lösning från INRs TRAC-serie. Två fasta väggar med skenor nedtill och vid sidan ramar in den vackra bastun med plats för två eller kanske tre. Duschväggen heter TRAC 20 och är även den i 8 mm grått glas.

Duschserie TRAC

Kontrasterna förför

När mörkret faller inträffar något magiskt. Vi förflyttar oss från häret och nuet och leds in i en kontrastrik drömvärld ljus och mörker, värme och kyla. Med belysning från endast kommoden, spegeln och inifrån bastun slutar vi för en stund att fundera och blir ett med våra sinnen.

Upplysta badrum

Vem bor här?

Johanna och Erik

- Eftersom vi inte har barn har vi kunnat fokusera kanske lite annorlunda än våra vänner med familj, säger Erik. Vi har rest mycket och arbetat på flera ställen runt om i världen, ibland var för sig. Men vi tröttnade på att flänga runt och bestämde oss för att skapa vår egen plats på det ställe där vi mår som bäst och kan stå stilla tillsammans, i svenska fjällen. Drömmen att äntligen kunna kombinera det vi mår bäst av - skidåkning och bastubad – gjorde vi till verklighet. Här känner vi oss hemma. ❤

Produkter från INR

Kommod GRAND Grip 120 i Black Oak
Spegel LOOX 110
Tvättställsblandare SLEEK
Bastuglas i grått glas från TRAC-serien
Duschvägg TRAC 20
Takdusch EASE
Duschförvaring CASE
Handdukstorkar MARK
Högskåp GRAND Grip 40

Övriga produkter och material

Bastuaggregat från Tylö Helo
Kakel Cem Rasato Bianco från Konradssons
Golv Ek Noveau Charchoal från Kährs
Tvålar från Meraki
Moonlight Sticks Mosaic från National Tiles


Relaterade sidor

inspiration badrum 2023

Inspiration

Badrums­inspiration

Välkommen till en värld av trender för skandinaviska badrum. Inspiration för dig som ska planera eller inreda badrum, eller som bara vill njuta av vackra badrum.

Se mer
Skräddarsydd duschvägg Arc 4 Original i Brushed Stainless. Air Wood Unlimited.

Tillval dusch

Skräddarsydd duschvägg

Som Nordens duschspecialist sedan 35 år tillbaka, sätter vi stolthet i att kunna erbjuda dig en helt unik duschlösning.

Se mer