Saras paradis - ett drömbadrum med hemlig trädgård

Välkommen hem till Sara, trädgårdsarkitekten som inte ville låta sig begränsas av fyra väggar utan låta gränsen mellan hem och trädgård flyta. Inramat av prunkande grönska har hon skapat sitt drömbadrum med naturliga material och produkter med en livslängd långt bortom horisonten.

Handdukar och accessoarer i naturliga toner och material ger harmoni.

EPIC – lyxig duschhörna i 10 mm glas.

Ett med naturen hemma hos Sara. Så här ser planritningen ut.

Nära naturen

- Att leva nära naturen innebär inte att man måste göra avkall på design, lyx och kvalitet. Skönheten i tingen jag omger mig med är lika viktiga för mig som att de är funktionella och hållbara. Tillsammans skapar de ett större värde och det är just det där som jag älskar och jobbar mot, både privat och i mitt arbete som designer.

- Här blir jag en ny människa

Som trädgårdsarkitekt spenderar Sara mycket tid i naturen – vinter som vår, sommar och höst. Längtan hem till den varma kvällsduschen brukar komma smygande fram på eftermiddagen. I sin EPIC 13 i 10 mm glas sköljer hon bort både jord och trötthet, och kommer oftast ut som en ny människa.

Duschserie EPIC

Smart och hållbart

Möbelvalet föll på luftiga AIR med bänkskiva i kompositmaterialet Corian. Form och funktion, här återigen i harmoni med hållbarheten i materialen.

- Kommoden är väldigt tålig, har jag märkt, och belysningen inuti lådorna gör att jag alltid hittar det jag behöver utan att behöva leta. Det är värt mycket i vardagen.

Möbelserie AIR

AIR 150 J med lädergreppen TIE

HARMONI I SKIFTNINGAR

- Jag älskar att duscha under mitt takfönster där jag fylls av olika känslor beroende på dygnet. Att duscha under en stjärnklar himmel är en sak. Att duscha med solen flödande in genom fönstret är en annan. Det är nästan magiskt, säger Sara, och jag känner en stor inre harmoni i skiftningarna.

Vem bor här?

Sara, 43 år

Bor här tillsammans med Yorkshireterriern Hugo och två barn på deltid

Vad är du mest nöjd med i ditt nya badrum?

- Får jag bara välja en sak? Så svårt. Men jag svarar nog "ljuset" då. Produkterna har så häftig belysning, spegeln och handdukstorken, till exempel. När skymningen faller blir det så sköna kontraster mot träpanelen och atriumgården. Var jag än är – ute på något uppdrag eller med vänner – så längtar jag alltid hem till mitt eget lilla paradis, min hemliga trädgård.

Produkter från INR

Kommod AIR 150 J
Spegel LOOX 110
Tvättställsblandare SLEEK
Duschhörna EPIC 13
Takdusch EASE
Handdukstork BOW

Övriga produkter och material

Kakel Fusion White Matt Porcelain från Mandarin Stone
Gul äggoljetempera 27 juli i 100% från AvJord
Ljusgul äggoljetempera 27 juli i 5% från AvJord
Träpanel
Dagbädd från Illum


Andra har också besökt

Badrumstrender

Bionica

Neutrala toner i beige, vete, vitt och creme med inslag av ljusgrönt eller blå toner sätter tonen. Det enkla livet nära naturen.

Läs mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Läs mer

Serier

Badrumsmöbler

Badrumsmöbler i nordisk design med TX Top Extreme™ - marknadens tåligaste ytbehandling - och längsta garanti.

Läs mer