Designa din egen duschhörna

Nordens mest köpta duschhörnor Angel och Niagara finns i totalt 512 varianter – till ett och samma pris! Följ de fem stegen nedan och designa din egen personliga favorit. Båda modellerna är Svanenmärkta, tillverkade i Sverige och har 15 års garanti.

Steg 1

Välj modell

LINC Angel har räta duschdörrar och LINC Niagara välvda. Rakt eller rundat är en smaksak med delade meningar, men båda modellernas stilrena glasdörrar omsluter duschutrymmet väl, tack vare magnetlister där dörrarna möts på mitten samt med mjuka, transparenta tätningslister mot golv. Dörrarna höjs och sänks 7 mm vid öppning och stängning så att de inte tar i golvet.

LINC Angel i frostat glas med mattborstade profiler och handtag.

LINC Niagara i Strimma med mattborstade profiler och grepp.

LINC Niagara i klart glas med blankpolerade profiler och grepp.

LINC Angel i grått glas med blankpolerade profiler och grepp.

Steg 2

Välj storlek

Varje dörr finns i bredderna 700, 800, 900 eller 1000 mm och kan kombineras fritt, till exempel 700x1000 mm. Att kombinera en mindre dörr med en större ger en duschhörna med rymd även om den ena väggytan är begränsad.

Båda modellerna går att vika in mot hörnet när de inte används vilket sparar värdefull golvyta.

Kombinera olika dörrstorlekar hur du vill.

I invikt läge sparar LINC Angel in på värdefull golvyta.

Vik in LINC Niagaras dörrar när du duschat klart.

Steg 3

Välj glas

Välj klart glas om badrummet är litet eller om du vill att man ska se eventuell väggbeklädnad genom duschglaset. Klart glas ökar känslan av rymd. Alternativet klart glas med Timeless® är en permanent ytbehandling som gör det svårare för kalkavlagringar att få fäste. 

En duschhörna i frostat glas kan få ett litet rum att upplevas som mindre, men är samtidigt tacksamt att skyla sig bakom om ni är flera som behöver samsas om tiden i badrummet. Titta då också på Strimma som har en strimma av klarglas mellan två frostade fält - en dekorativ medelväg.

Grått glas, ibland kallat röktonat, är genomfärgat och ger en spännande dov effekt till duschrummet.

Klart glas. Finns med ytbehandlingen Timeless.

Grått glas ger en sober känsla.

Frostat glas döljer det mesta.

Strimma döljer det mest centrala.

Steg 4

Välj profilfärg

Välj mellan aluminiumprofiler i tre färger – blankpolerad, mattborstad och signalvit. Väggprofilerna med det snillrika lyftgångjärnet är helt underhållsfria tack vare noga utvalda material samt inkapslade rörliga delar.

Utrymme för rörgenomföring finns upp till 35 mm vilket möjliggör en duschtät hörna även för dig som har utanpåliggande vattenrör badrummet. Och om det skulle visa sig att du behöver montera duschdörrarna i en annan vinkel än de förinställda 90 graderna, så går detta att justera vid montering tack vare en fri vinkeljustering.

LINC ger dig också möjligheten att limma upp din Angel eller Niagara med vårt särskilda limkit Borrfri. Tryggt och enkelt och utan att bryta tätskikten.

Blankpolerad

Mattborstad

Signalvit

Steg 5

Välj grepp eller handtag

Nu återstår bara att välja grepp eller handtag. Liksom väggprofilerna finns dessa i de tre färgerna – blankpolerad, mattborstad och signalvit. Om inget annat anges får du samma ytfinish på grepp och handtag som på väggprofilerna. Grepp ingår som standard om du inte anger annat vid beställning.

Grepp och handtag följer den valda profilfärgen. Här Niagara med signalvita profiler och grepp.

Grepp Cirkel ingår som standard.

Draghandtag rundat fås som kostnadsfritt alternativ.

Mer inspiration

Planera

Badrums­planering

När man ska renovera badrum gäller det att hitta lösningarna. Här har vi samlat några vanliga huvudbry och förslag på lösningar.

Läs mer

Konsument

INR Katalog 2020

Bläddra i vår katalog, hämta i butik eller beställ via vårt formulär. Du har den i brevlådan inom några dagar.

Läs mer

Inspiration

Badrums­inspiration

Inspirationen till det rum i ditt hem där livets viktigaste förberedelser sker. Badrummet.

Läs mer