Vår historia

För lite drygt tjugofem år sedan fick vi en förfrågan från en större hotellkedja som sökte en mer lättstädad duschvägg. Vi började experimentera med tillbockade plexiglasskivor och hittade slutligen radien som skapar ett undertryck – med effekten att vattnet fångas upp i luften och dras in mot glasskivan. Den eleganta och effektiva duschväggen – för övrigt världens första Svanenmärkta – fick namnet Josephine och är fortfarande en av våra allra populäraste duschlösningar.

Ett nordiskt hantverk.

Sedan 1988 har vi haft de nordiska badrummen i åtanke i allt som vi har tagit oss för, och idag är vi störst i Norden när det kommer till smarta duschlösningar. Genom att vi har egen tillverkning i vår fabrik i Malmö har vi full kontroll över hela produktionskedjan, och därför kan vi också lämna långa garantier. Alla duschväggar är till exempel CE-märkta och tillverkade av härdat säkerhetsglas. Vi är också anslutna till regelsystemet Säker Vatten, och miljöcertifierade enligt ISO-14001 sedan flera år tillbaka. Vårt kvalitetsarbete sträcker sig från små men väl så väsentliga detaljer till de stora frågorna som leveranstider, återvinningsbara material och arbetsförhållanden.

Form och funktion i balans.

Vad är egentligen god design? Det avfärdas inte sällan som hittepå, och som något som tar fokus från produktens verkliga funktion. Vi tycker att det är precis tvärtom. Att de smartaste funktionerna är de som har noggrant avvägd form, och att arbetet bakom helt enkelt inte märks. Nej, det enda vi vill att du ska lägga märke till är den höga kvaliteten på detaljerna, att produkterna tål att användas varje dag och att de har en form som tål att betraktas år ut och år in.

För att försäkra oss om ett konsekvent formspråk och för att ha full koll på våra produkters alla funktioner har vi en egen design- och produktutvecklingsavdelning här hos oss i Malmö. Det ger oss både friheten att skapa det vi själva tror på, samtidigt som vi har kunskap om allt från material till produktion och leveranser; och det är när man är trygg som man vågar ta ut svängarna.

Störst på duschar.

Runt 1988, då företaget - som då hette Inredningsglas - grundades av Alf Larsson och Anders Jönsson, var produktionen av glasprodukter avsedd för inredning av hotell och offentlig miljö. Nyskapande design och marknadens mest lättstädade duschar gjorde att de användes i allt fler hotell och andra byggnads- och renoveringsprojekt. Från 2001 erbjuds även konsumenter möjligheten att få köpa INR duschar via utvalda återförsäljare. Till mångas belåtenhet, eftersom våra produkter snabbt fick en betydande position hos våra utvalda återförsäljare runt om i landet. I dag är INR störst på duschar i Sverige. Det är vi stolta över!

Utmärkelser.

År 2002, 2006 och 2007 kom INR Sverige AB med på Dagens Industris lista över s.k. Gasellföretag, en lista över Sveriges snabbaste och mest framgångsrika tillväxtföretag.

År 2005 nominerades dessutom vår dåvarande VD Alf Larsson både till Årets Företagare i Malmö och FSB:s Företagarpris i Sverige