Hållbar design

Vi älskar teknik! Hela vår verksamhet bygger på ett möte mellan gammal och ny teknik – ett möte som fortfarande är i högsta grad vitalt och ständigt ger oss nya uppslag och möjligheter. Glaset till våra duschväggar tillverkas, härdas och skärs till i Småland, sedan monteras duscharna i vår egen fabrik i Malmö. Vi arbetar ständigt med att optimera våra produktionsverktyg för att exempelvis skapa kompaktare och tåligare beslag och minimera materialåtgången.

Tekniken inspirerar designen.

En viktig del av vårt arbete är att hålla utkik efter de senaste tekniska landvinningarna. Ofta inspireras vi av teknik från en helt annan bransch, som vi sedan kan applicera på nya produkter. Med 2012 års kollektion ”Strandkant” bröt vi till exempel helt ny mark när vi i en unik process använde en keramisk skrivare för att skapa mönster på glas.

Eftersom vi ställer höga krav på oss själva för att förbli en hållbar leverantör kan ni också lita på att våra produkter är hållbara. Dels för att de är lätta att använda utifrån stilren design och smart funktion som i sin tur gör att de håller länge, och dels för att vi är noga med att de innehåller material som är utvalda för minimal miljöpåverkan.

Läs mer om den garanti vi lämnar och de insatser vi gör för att vara snälla mot vår miljö