Svanenmärkta duschväggar

Materialen som vi tillverkar våra duschväggar av kommer direkt från naturen. Ja, de kommer från en miljö som nu för tiden är ganska hårt ansatt och som behöver allt stöd den kan få. 

Därför är vi väldigt glada över att alla duschar i LINC-serien nu pryds av en ståtlig märkning. Den har formen av en svan och vittnar om att duschväggarna är både hållbara och hållbara, och att varje liten del en dag kan återvinnas för att på nytt bli en del av naturen.

Duschväggen är en specialanpassad LINC Modell 13 med signalvita profiler. Möblerna kommer från Aspens Viskan-serie. Både duschväggen och badrumsmöbeln är Svanenmärkta.

Vad innebär svanenmärkningen?

På INR bidrar vi aktivt till en hållbar utveckling genom att sträva efter att minska vår klimatpåverkan. Vi arbetar ständigt med att förbätta våra produkters miljöegenskaper med hänsyn till materialval vid konstruktion och inköp. Därför kändes det naturligt att låta oss mätas utifrån kriterierna från Nordens officiella miljömärkning – Svanen – som hjälper kunder att välja de ur miljösynpunkt bästa produkterna på marknaden. År 2008 kunde vi stoltsera med vår allra första Svanenmärkta produkt - LINC Josephine - världens då första Svanenmärkta duschvägg. Sedan 2014 omfattas hela LINC-serien av Svanenlicensen.

Lång hållbarhet

Att förvänta sig hållbarhet och god funktion av en Svanenmärkt produkt är en självklarhet med tanke på den tydliga kopplingen mellan livslängd och miljöbelastning. I vårt testlabb har vi dokumenterat att drygt 100 000 öppningar och stängningar av en typisk LINC-duschvägg inte uppvisar något nämnvärt slitage. Det motsvarar åtminstone 30 års dagligt duschande i en trebarnsfamilj. Vi lämnar 15 års garanti på de duschväggar som vi producerar i vår fabrik i Malmö, vilket motsvarar livslängden för ett genomsnittligt badrum i Norden.

Återvinningsbar

En LINC-duschvägg är konstruerad för att lätt kunna återvinnas. Aluminium, glas och detaljer som lister och grepp kan lätt kan separeras och återvinnas i separata containers för respektive råmaterial.

Låg energiförbrukning

Svanenmärkningen kräver att energiförbrukningen vid själva produktionen är låg. Det ställs också krav på att merparten av energin som går åt ska komma från förnybara energikällor.

INR uppfyller dessa krav.

Miljöanpassning

En annan viktig del i Svanenmärkningen är att mängden hälso- och miljöfarliga ämnen i produkten är reducerade till ett minimum. Det kan till exempel handla om att undvika farliga kemikalier i ytbehandlingen av aluminiumprofilerna eller mjukgörande ämnen i plastlisten eller applicering av organiska ämnen för bättre avrinning på glasytan.

Mer om vårt miljöarbete

Mer inspiration och tips

Våra duschväggar

Hos oss hittar du Nordens bredaste sortiment av svensktillverkade duschväggar i högsta kvalitet och med lång garanti.

Läs mer

LINC

LINC är serien för dig som uppskattar god design, optimal funktion och nästintill obegränsade valmöjligheter. Svensktillverkat i 6 mm glas och med 15 års garanti.

Läs mer

Återförsäljare

Du hittar våra produkter i närmare 300 välsorterade badrumsbutiker med utställning över hela landet. Välkommen att göra ett besök.

Hitta en butik

Lång garanti

På alla duschväggar i serierna ARC, LINC, SYNC, TRAC och EPIC lämnar vi 15 års garanti mot alla eventuella fabrikationsfel. På modellerna i BRIC och BASIC lämnar vi 5 års garanti.

Läs mer