Duschkabiner

Duschkabinen är den mest traditionella duschlösningen som finns. Du duschar omsluten av väggar och dörrar i ett kar som minimerar risken för läckage. Detta är den ultimata lösningen för badrum med bristande golvfall.

Den stora fördelen med duschkabiner är att karet fångar upp det strömmande vattnet vilket är viktigt i badrum där golvfallet inte är tillräckligt stort. Det minskar risken för fuktproblem, även om duschkabinen så skulle monteras mitt i badrummet. En annan fördel med duschkabiner är att de effektivt döljer bakomliggande rör genom sina frostade bakväggar. En nackdel är däremot att duschkabiner kräver lite extra tålamod vid städning där du ibland måste flytta på kabinen för att få bort damm eller smuts under karet eller bakom väggarna. Se till att välja en duschkabin som inte har så många detaljer som kan vara svåra att få riktigt rena.

Se alla våra duschkabiner

Bland duschkabiner finns allt från de enklare varianterna där du själv väljer blandare till mer kompletta duschkabiner med integrerad blandare och takdusch i en panel, allt efter tycke, smak och storlek på plånbok. På bilden syns BRIC Modell 5 i Strimma - en duschkabin där du själv väljer till blandaren.

Våra duschkabiner

BRIC Modell 2

Den unika fördelen med BRIC Modell 2 är att den kan måttanpassas på höjden mellan 1800-2120 mm, vilket är perfekt för dig som har ett fritidshus med låg takhöjd. 

Läs mer

BRIC Modell 3

BRIC Modell 3 är en estetiskt genomarbetad duschkabin. Den fräscht signalvita duschpanelen har integrerad blandare, härlig takdusch och justerbar handdusch. 

Läs mer

BRIC Modell 4

BRIC Modell 4 har stora välvda dörrar med pivotöppning, minimalt med beslag för ett luftigare intryck, ett riktigt lågt designat kar och marknadens största öppningsmått. Duschblandare ingår.

Läs mer

BRIC Modell 5

BRIC Modell 5 har samma design och konstruktion som modell 4 med de stora välvda dörrarna med pivotöppning men saknar termostatblandare och takduschen.

Läs mer

En duschkabin är en perfekt lösning i badrum där golvfallet inte är tillräcklig eller där du vill hålla stänket på ett absolut minimum. Läs reportaget

Mer inspiration och tips

Våra duschväggar

Hos oss hittar du Nordens bredaste sortiment av svensktillverkade duschväggar i högsta kvalitet och med lång garanti.

Läs mer

BRIC

BRIC är en av våra nyare serier, och här fokuserar vi helt och hållet på duschkabiner. De har alla genomgående 6 mm glas och marknadens största öppningsmått.

Läs mer

Duschverkstan

I Duschverkstan kan du i lugn och ro måttanpassa din duschvägg, välja glas och finish och få ett komplett beställningsunderlag. Skriv ut och ta med till närmaste återförsäljare.

Läs mer

Limited Edition

Just nu erbjuder vi begränsade upplagor med polerad mässing för en rad utvalda duschmodeller, handdukstorkar och matchande krokar.

Läs mer