Duschhörnor

Att ha duschen i ett hörn är ett smart sätt att frigöra yta och optimera duschen – inte minst för att två av väggarna ju redan är på plats. Om du har ett mindre duschutrymme frigör du enkelt golvyta genom att välja en modell med dörrar som kan vikas både inåt och utåt. Det gör det lättare att gå i och ur duschen, samtidigt som den tar minimalt med plats när den inte används.

Väljer du en duschhörna i klarglas får du en känsla av rymd i rummet samtidigt som du inte skymmer kakelplattorna, fondväggen eller den väggbeklädnad som ligger bakom. Pricken över i blir duschblandaren där du kan välja mellan sedvanlig termostatblandare plus duschset eller lyxig takdusch. Vi har ett stort antal duschhörnor att välja bland - svensktillverkade och med lång garanti.

Se våra duschhörnor

LINC Angel i Textur med Signalvita profiler och grepp.

många fördelar med duschhörnor.

Duschhörnor är i grunden en enklare version av den traditionella duschkabinen fast utan karet. Du står alltså direkt på golvet när du duschar. Duschhörnor kan vara med eller utan tätningslister nedtill och där två dörrar möts. Om badrummet är litet är dörrar som kan vikas både inåt och utåt ett plus. Då blir det lättare att gå i och ur samtidigt som duschhörnan tar lite golvyta i anspråk när den inte används. Det gör duschhörnor till det ideala valet för små badrum. En annan fördel med duschhörnor är att de är mycket enkla att rengöra och att listerna kan bytas vid behov.

För att få en funktionell duschlösning är det viktigt att golvet har rätt lutning så att vattnet rinner mot golvbrunnen och inte sprider sig i badrummet. Även väggarna bakom duschen behöver vara väl utformade för att tåla fukt och monteringen av duschhörnan måste ske på ett korrekt sätt.

Väljer du en duschhörna i klarglas får du en känsla av rymd i rummet samtidigt som du inte skymmer kakelplattorna, fondväggen eller den väggbeklädnad som ligger bakom. Pricken över i blir duschblandaren där du kan välja mellan sedvanlig termostatblandare plus duschset eller lyxig takdusch.

LINC Niagara

LINC Niagara har en säregen förmåga att anpassa sig efter olika utrymmen. Dörrarna kan monteras asymmetriskt och vikas in helt mot väggen.

Läs mer

ARC Modell 20

En mycket elegant skärm med 8 mm tjockt glas och vackra beslag. Finns i flera olika glas. I frostat glas fungerar den utmärkt som rumsavdelare.

Läs mer

ARC Modell 15

Med två fasta väggar kan den här duschhörnan bli riktigt stor. Det 8 mm tjocka glaset och de vackra beslagen gör duschen till en njutning för ögat.

Läs mer

LINC Modell 13 är en vacker duschlösning som passar bra om du vill placera t ex en toalett eller möbel inte vill och inte vill riskera att slå i när du öppnar dörren.

Snedkapning av duschhörn

De allra flesta av våra duschhörnor kan anpassas för snedtak och utanpåliggande vattenledningar - oftast utan att det kostar dig något extra.

Läs mer

Sveriges mesta duschhörna

Sveriges mest köpta duschhörna, LINC Niagara, finns i inte mindre än 318 varianter; 6 glastyper, 3 profilfärger samt fritt val mellan grepp och handtag.

Läs mer

Mer inspiration och tips

Så väljer du duschvägg

Duschhörna, dusch i nisch eller kabin? Vi hjälper dig att reda ut begreppen och välja rätt lösning för ditt badrum.

Läs mer

Våra duschväggar

Hos oss hittar du Nordens bredaste sortiment av svensktillverkade duschväggar i högsta kvalitet och med lång garanti.

Läs mer

Duschverkstan

I Duschverkstan kan du i lugn och ro måttanpassa din duschvägg, välja glas och finish och få ett komplett beställningsunderlag. Skriv ut och ta med till närmaste återförsäljare.

Läs mer

Limited Edition

Just nu erbjuder vi begränsade upplagor med polerad mässing för en rad utvalda duschmodeller, handdukstorkar och matchande krokar.

Läs mer