Att välja duschvägg

Vi har förstått att du går i duschtankar. Vare sig det handlar om ett nybygge eller ett renoveringsprojekt är det mycket som ska tänkas över innan du bestämmer dig för vilken duschvägg du ska ha. Vi vet att beslutet inte alltid är lätt så låt oss hjälpa dig på traven.

Vårt mål är att duschutrymmet ska bli det skönaste stället i ditt nya badrum. Ofta finns det en given placering av en duschvägg - i ett av hörnen, i en nisch eller på ett badkar. Eller så finns det flera tänkbara lösningar som du behöver utreda innan du bestämmer dig för vilken duschvägg som är rätt för dig. Här kan du läsa om fördelar och eventuella begränsningar med olika typer av duschlösningar. Se alla våra duschlösningar

Duschhörnor

I mindre duschutrymmen är det nästan alltid idealt att placera duschen i en hörna och välja en modell med dörrar som kan vikas in när den inte används. Väljer du en duschhörna i klarglas får du en känsla av rymd i rummet samtidigt som du inte skymmer kakelplattorna eller fondväggen bakom.

Läs mer

Duschvägg i nisch

I långsmala badrum brukar det vara praktiskt att använda den nisch som bildas längst in som duschutrymme. Du kan också skapa din egen nisch genom att bygga en vägg som fungerar som praktisk och snygg rumsavdelare för att placera wc eller handfat på den ena sidan och dusch på den andra.

Läs mer

Duschvägg mitt på vägg

I större badrum kan duschen placeras utmed ena långsidan. Kanske är det så att det tidigare funnits ett badkar i badrummet. Då är golvbrunnen som regel placerad för långt bort från hörnet för att det ska fungera med en duschhörna. En duschvägg mitt på väggen kan då vara den bästa lösningen.

Läs mer

Badkarsskärmar

För dig som inte vill skiljas från badkaret men som samtidigt vill kunna njuta av en dusch då och då är en badkarsskärm på badkarskanten en både smart och snygg lösning. En win-win-lösning som passar inte minst barnfamiljen.

Läs mer

Duschkabiner

Duschkabinen är den mest traditionella duschlösningen som finns. Du duschar omsluten av väggar och dörrar i ett kar som minimerar risken för läckage. Detta är den ultimata lösningen för badrum med bristande golvfall.

Läs mer

Mer inspiration och tips

Våra duschväggar

Hos oss hittar du Nordens bredaste sortiment av svensktillverkade duschväggar i högsta kvalitet och med lång garanti.

Läs mer

Badrumsinspiration

Upplev våra nära 100 reportage med tips och badrumsinspiration för alla typer av badrum oavsett storlek och stil.

Läs mer

Duschverkstan

I Duschverkstan kan du i lugn och ro måttanpassa din duschvägg, välja glas och finish och få ett komplett beställningsunderlag. Skriv ut och ta med till närmaste återförsäljare.

Läs mer

Limited Edition

Just nu erbjuder vi begränsade upplagor med polerad mässing för en rad utvalda duschmodeller, handdukstorkar och matchande krokar.

Läs mer