Badrumsplanering

Att planera eller renovera ett nytt badrum är en både rolig och spännande process som kräver eftertanke. Vi vill gärna hjälpa dig på vägen och dela med oss av våra mest konkreta och värdefulla tips. Följ stegen nedan så att du undviker de vanligaste fallgroparna och kan snabbare förverkliga dina duschdrömmar. 

1. badrumsinspiration – hitta stilen

Tänk först noga över hushållets behov. Samla en hög med inredningstidningar, besök badrumsbutiker eller sök online. Vi har skrivit många badrumsreportage som kan hjälpa dig att ringa in din stil. Skapa din egen moodboard – lantligt, klassiskt, modernt eller trendigt. Läs badrumsreportagen eller testa dig fram i vår digitala Badrumsstudio där du kan välja och se den stil som passar ditt badrum.

2. planlösningens möjligheter

Undersök förutsättningarna noggrant innan du väljer duschmodell. Finns det en golvbrunn och var i badrummet är den placerad? Har du snedtak? Tänk på att många duschlösningar kräver ett golv med rätt lutning. Se plattsättarnas branschrekommendationer www.bkr.se

3. Att välja rätt dusch

Vilken dusch som är mest rätt för dig avgör du. Vår ambition är att duschen ska bli den skönaste platsen i ditt nya badrum. Ofta finns en given placering av duschväggar – hörndusch, dusch i nisch, mitt på vägg eller på badkaret. Läs om fördelar och eventuella begränsningar olika typer av duschlösningar har.

4. Måttanpassa din dusch

I vår digitala Duschverkstad kan du testa och måttanpassa den duschmodell du har valt. Du kan också välja glas, finish på profiler, grepp eller handtag samt generera ett prisförslag. När du är nöjd får du en produktlista att ta med till din närmaste återförsäljare.

Kostnadsfri duschritning vid behov
Kanske kräver ditt badrum mer än en vanlig måttanpassning som exempelvis uttag för rörgenomföring eller snedkapning. Via din återförsäljare kan vi hjälpa dit att ta fram ett CAD-ritat förslag – helt kostnadsfritt.

5. Möblera badrummet ONLINE

I vår digitala Badrumsstudio kan du lägga in din dusch och addera blandare, möbler, tvättställ, speglar/spegelskåp, finish och visualisera inredningen till ditt nya badrum.

Badrumsstudion är INRs och Aspens gemensamma badrumsmöbleringsprogram.

När du är färdig med skapandet genererar programmet en komplett produktlista som du mailar till dig själv eller till en vän. Ta med listan till din närmaste återförsäljare som hjälper dig vidare med förverkligandet av ditt nya badrum.

Glöm inte kolla våra kampanjer innan du tar ditt slutgiltiga beslut.

6. Tillverkning och kvalitet

När återförsäljaren skickar en order till oss börjar vi tillverka din dusch. Varje duschlösning produceras och paketeras för hand i vår egen produktionshall i Malmö. Detta gör att vi har full kontroll över hela flödet. Snedkapade duschväggar och speciallösningar genomgår dessutom ytterligare handpåläggning av specialister.

Genom att erbjuda skräddarsydda lösningar med fokus på hög kvalitet, funktion och design skapar vi möjligheter för dig att förverkliga din badrumsdröm.

7. Leverans

Produktionstiden för våra duschar är 3-25 dagar beroende på den duschmodell du har valt. Specialduschar kan ta något längre tid beroende på komplexiteten. 

8. MONTERING

Vårt mål är att göra våra duschväggar så enkla som möjligt att montera. I många fall kan du klara att montera duschen själv med hjälp av en vän. För mer komplexa modeller behövs monteringsvana. Den hjälpen kan du få av de allra flesta återförsäljarna.

Undersök noga vilken typ av väggkonstruktion du har innan du börjar borra i badrumsväggen. 

Borrfri montering
Om du väljer duschväggar i LINC serien kan du montera dessa utan att borra.
Se filmen om hur det går till.

Gå till LINC serien.

9. Skötselråd

Ta väl hand om din dusch. Besök våra sidor om skötselråd där du hittar praktiska råd och tips som hjälper dig att hålla din duschvägg, blandare och handdukstork fräscha under många år framöver.

TIMELESS®
Glas är ett levande material som påverkas av att användas varje dag. Timeless ® är en permanent ytbehandling som förseglar ytan vid glashärdningen och gör duschväggen jämnare och därmed lättare att hålla ren. Timeless kan väljas med klarglas i utvalda storlekar.

Servicekit
Behöver du med tiden byta ut en tätningslist eller liknande kan du enkelt hitta färdiga Servicekit hos din återförsäljare.

10. Lång garanti

Duscha tryggt och lång garanti. INRs produkter håller högsta kvalitet. Vi har lång erfarenhet av egen tillverkning och full kontroll över hela produktionskedjan. De flesta av våra duschmodeller har 15 års garanti mot eventuella fabrikationsfel. BASIC-serien och stor del av övrigt sortiment har 5 års garanti. Läs mer om INRs garantier.