Badrumsplanering

Att planera ett nytt badrum eller renovera badrum är en både rolig och spännande process som kräver att man tänker till.

Följ våra 10 steg inom badrumsplanering så att du undviker de vanligaste fallgroparna och kan snabbare förverkliga dina duschdrömmar.

1. tanka badrumsinspiration - hitta stilen.

Samla på dig en hög med inredningstidningar, besök en badrumsbutik eller ge dig ut och sök information online. Här på inr.se har vi skapat ett stort antal badrumsreportage i olika stilar som säkert kan hjälpa dig att ringa in vilken stil som passar dig bäst: lantligt, minimalistiskt eller trendigt. Tänk på att prisläget kan variera mycket mellan olika märken och material. Vilket prisläge känns rimligt på badrumsmöbler, blandare och kakel och klinker för just dina förutsättningar? Gå till avsnittet badrumsinspiration och skapa dig en övergripande bild.

Badrumsdrömmar i pastell

Pastellfärger lyfter det vita badrummet till nya höjder. Lägg till ett vackert plankgolv med kvistar samt vitmålad panel på väggarna för ett fulländat uttryck.

Läs reportaget

Svart badrum med ljusinsläpp

Det svarta badrummet är en av årets hetaste badrumstrender och idag finns det massor av kakel, möbler och detaljer i olika nyanser av svart att välja mellan.

Läs reportaget

Våra designserier

Helheten är alltid större än summan av delarna - en sanning som gäller även i badrummet och som definitivt är värt att fundera över innan du hejvilt börjar blanda mellan olika varumärken och badrumsserier. Risken är annars ett osammanhängande resultat. Utforska gärna våra fyra designserier varav ARC och LINC är kompletta med duschvägg, handdukstork och blandare för ett genomgående stilsäkert uttryck. Våra designserier

ARC

Rena linjer. Högsta kvalitet.

Läs mer om ARC

linc

Design i balans.

Läs mer om LINC

bric

Kliv in i en ny värld av duschkabiner.

Läs mer om BRIC

BASIC

Enkelhet i första rummet.

Läs mer om BASIC

2. Hur ser planlösningen ut?

Nu är det dags att börja planera på allvar. Undersök förutsättningarna noggrant. Hur ser planlösningen ut? Finns den en golvbrunn och var i badrummet är den i så fall placerad? Har du snedtak? Om du går i duschtankar bör du dessutom tänka på att många duschlösningar kräver att du har golv med rätt lutning (se plattsättarnas branschrekommendationer) vilket raskt för oss till nästa punkt, nämligen...

3. Att välja dusch.

Samtliga INR-duschar lever upp till högsta krav på flexibilitet, kvalitet, funktion och design men vilken duschlösning som är mest rätt för ditt badrum avgör du förstås själv. Följ vårt A-B-C så blir valet kanske lite lättare.

Om du mot förmodan inte skulle hitta någon lösning som passar dig så erbjuder vi dig också möjligheten att rita din helt egna duschlösning.

Den tjänsten kallar vi INR LAB.

A. Välj placering

Ofta finns det en given placering av duschväggen - i ett av hörnen, i en nisch eller på badkaret. Eller så finns det flera alternativa lösningar att utreda innan du bestämmer dig.

Att välja duschvägg

B. Måttanpassa

När du bestämt dig för om det är en hörn-, nischlösning eller duschkabin du vill ha är det dags att börja laborera med måtten och hitta den perfekta lösningen för ditt badrum.

Duschverkstan

C. Möblera

Nu är det dags att möblera badrummet. Utgå från duschväggen och addera blandare och möbler. Ta med produktlistan till en återförsäljare som hjälper dig vidare.

Badrumsstudion

4. mät badrummet noga - efter kakling.

När badrummet är färdigkaklat är det dags att mäta upp hela duschutrymmet - millimeternoga. Lämna måtten till återförsäljaren tillsammans med önskemål om duschmodell. Var gärna öppen för förslag från butikens sida - nya möjligheter kan öppna sig när de får ta del av dina planer.

5. kostnadsfri ritning vid behov.

Kanske kräver ditt badrum mer än en vanlig måttanpassning, till exempel urtag för rörgenomföring eller snedkapning. Via din återförsäljare hjälper vi dig att ta fram ett CAD-ritat förslag - helt kostnadsfritt.

Oavsett vilka mått du väljer, och hur du vill att vi skär glaset - rakt eller i vinkel - så betalar du samma pris som om du valt grundmodellen.

6. tillverkning.

När återförsäljaren skickar en order till oss börjar vi tillverka din dusch. Varje duschlösning produceras och paketeras för hand i vår egen fabrik i Malmö. Detta gör att vi har full kontroll över hela flödet. Snedkapade duschväggar och speciallösningar genomgår dessutom ytterligare en handpåläggning av personal som är specialister på just den här typen av lösningar - för att säkerställa att resultatet blir exakt enligt skissen.

7. Leverans.

Produktionstiden för våra duschar är 3–25 arbetsdagar, beroende på vilken modell du har valt. Specialduschar kan ta något längre tid, beroende på komplexiteten.

8. installation.

Vårt mål är att göra våra duschväggar så enkla att montera som möjligt, och i många fall klarar du av att montera duschen själv med hjälp från en vän. För mer komplexa modeller behövs mer monteringsvana. De allra flesta av våra återförsäljare erbjuder monteringshjälp. Till LINC-serien erbjuder vi dig även möjligheten att limma upp duschväggen med hjälp av limningskittet Borrfri.

9. Ta hand om din dusch.

Besök gärna våra sidor som handlar om skötselråd. Där hittar du praktiska råd och tips som hjälper dig att hålla din duschvägg, blandare och handdukstork fräscha under många år framöver. Behöver du med tiden byta ut en tätningslist eller liknande så är det enkelt. Hos din återförsäljare finns färdiga Servicekit speciellt anpassade för just din duschlösning. 

10. duscha tryggt med lång garanti.

Våra produkter håller högsta kvalitet och vi har lång erfarenhet av egen tillverkning, och full kontroll genom hela produktionskedjan. De flesta av våra duschmodeller har 15 års garanti mot eventuella  fabrikationsfel. BASIC-serien och största delen av övrigt sortiment har 5 års garanti. Mer om vår garanti