6 vita badrum att drömma om

Vita badrum står högt upp på nordbornas önskelista när det är dags att renovera eller bygga nytt badrum. Och det är inte svårt att förstå - vi skandinaver värnar gärna om det naturliga ljuset som ljusa, vita badrum hjälper till att bevara. Och så är det ju så snyggt med vitt.

Här har vi samlat sex ljuvliga, vita badrum som säkert kan inspirera dig i din badrumsplanering. Och apropå badrumsplanering, läs gärna vår 10-stegs-guide innan du sätter igång och planerar ditt nya badrum på allvar.

1. Stilistiskt i vitt och svart

I vita badrum kan ett glasmönster på duschhörnan ge liv och personlighet. Här syns glasmönstret Textur på duschhörnan LINC Angel från INR. Tvättställsblandare heter ARC 32 och finns i både krom och svart finish. Möblerna kommer från Aspen. Läs mer om mönster i badrummet.

2. Drömlikt i vitt och med himmelsk förvaring

Vitt så långt ögat kan nå. Bryt av med något svart för kontrastens skull. Aspens möbelserie Avan gör just det. Och fantastisk snygg förvaring får du på köpet.

3. Det gröna vita badrummet

Låt inte de vita möblerna lura dig - detta är faktiskt ett grönt badrum. I alla fall om man ser till miljöbiten. Både badrumsmöblerna och duschväggen i det här badrummet är Svanenmärkta. Duschväggen är en specialanpassad LINC Modell 13. Handdukstorkarna heter Line och har lackerats i en ljusgrön färg. Badrumsmöblerna kommer från Aspen.

4. Vitt med retrokänsla

Trädetaljer i vita badrum känns alltid helrätt. Och varför inte bryta av med en retrotrendig detalj såsom en klassisk köksstol? Med vitt som bas finns det alla möjligheter att jobba med handplockade föremål med stark karaktär. Duschväggen är en snedkapad LINC Modell 15 med vita profiler. Badrumsmöbeln kommer från Aspen.

5. För Mönsterälskaren

Ta dina favoritföremål med dig in i badrummet - våga vara personlig! Här är badrummet för mönsterälskaren. Glasmönstret heter Broderie och finns i begränsat upplaga till LINC Angel i 900x900. Mönstret är framtaget i samarbete mellan INR och designstudion Butler/Lindgård. Läs mer om samarbetet

6. Det lilla vita badrummet

"Mörkt förminskar, vitt förstorar" heter det ju. Och det är en sanning som håller ända in i badrummet. En annan sanning är att ju mindre badrummet är desto smartare att satsa på en duschvägg som kan vikas in mot väggen när den inte används. Duschväggen på bilden heter LINC Josephine. Möblerna kommer från Aspens Viskan-serie.