6 smarta tips för små badrum

Små badrum är vanligt förekommande, inte minst i bostadsrätter i de större städerna. Numera satsar många på att renovera och inreda sina små badrum så att de inte bara fyller sitt allra mest basala syfte utan även ger avkoppling och njutning till det inre. 

Men ofta orsakar de små badrummen huvudbry initialt när det gäller att planera hur allt ska få plats. Här följer ett par tips på hur du utnyttjar utrymmet i små badrum maximalt.

Men först! Börja med att göra en enkel skiss över ditt badrum. Vilka är förutsättningarna? Vilka funktioner är absolut nödvändiga och vilka kan du klara dig utan? Läs mer om badrumsplanering

Lysan 55 går att få i valfri NCS-färg. Från Aspen.

Har du ett fönster endast 60 cm från väggen? Lysan 40 ryms nästan överallt. Från Aspen.

1. Ju mindre badrum - desto viktigare är inredningen.

Det finns badrumsmöbler som passar utmärkt i små badrum. Ett exempel är Aspens serie Lysan.

2. Bygg på höjden.

Om det är brist på golvyta - bygg på höjden istället! Satsa på förvaring på väggen i form av ett rymligt spegelskåp eller flera vägghängda skåp. Aspen har spegelskåp och överskåp i många olika former och varianter som passar utmärkt i små badrum.

Ljusa träslag och vitt kakel hjälper det lilla badrummet att kännas rymligare. 

3. Ljust förstorar...

... Och mörkt förminskar. Satsa hellre på inredning och kakel i ljusa toner än i mörka om du vill skapa en känsla av rymd.

4. Speglar skapar illusionen av något större.

Ett smart sätt att ge små badrum illusionen av att vara större är att montera en spegel på den ena väggen. Med rätt belysning kan detta få ditt lilla badrum växa betydligt.

Vår allra första duschvägg LINC Josephine fungerar mycket bra i små badrum i och med att den kan vikas in helt mot väggen.

5. Dusch istället för badkar

Även om du älskar att bada kan det vara en idé att fundera över om badkaret verkligen är så nödvändigt att du inte kan leva utan det. En duschvägg som kan vikas in mot väggen när den inte används kan göra underverk för små badrum.

På bilden har ett "omöjligt" utrymme gjorts om till dusch. Duschväggen heter BASIC Ramona.

6. Låt de udda vinklarna jobba för dig!

Som Nordens duschspecialist talar vi varmt för specialanpassade duschlösningar och vi hjälper dig gärna att skapa en dusch enkom för dig. Ta kontakt med någon av våra återförsäljare som kan hjälpa dig att tänka utanför ramarna.