5 moderna badrum

Undersökningar visar att moderna badrum är vad majoriteten av nordborna är ute efter när de tänker sig sitt nya badrum. Men termen "moderna badrum" är bred. 

Vad som menas med modernt skiljer sig förstås från person till person vad gäller färg, form och val av möbler. Klart är i alla fall att för de allra flesta så innebär moderna badrum ett badrum som är både estetiskt och funktionellt - och som förväntas hålla i många år. Nedan följer 5 bilder som alla kan passa in i kategorin moderna badrum och som vi hoppas kan hjälpa dig att ta ett steg närmare dina drömmars badrum.

1. Det moderna badrummet med mörk inredning

Modernt behöver inte betyda vitt. Allt fler vågar sig på en mörk badrumsinredning eller till och med mörka väggar och golv. Här ser vi badrumsinredning från Aspen. Tvättställsblandaren heter ARC 32 och finns i både kromat och svartlackerat utförande. Läckert!

2. Modernt vitt med kontraster

Många tänker helvitt när de tänker på moderna badrum men addera gärna några oväntade detaljer i kontrasterande färg för att sätta din personliga prägel på rummet. Som ett mönstrat duschglas på duschväggen eller en svart tvättställsblandare. Läs reportaget om vitt badrum

3. Modernt och klassiskt i grått och vitt

De grå och vita tonerna funkar alltid i moderna badrum och känns väldigt klassiskt i badrumssammanhang. Kombinera gärna med trä för en nordisk touch. Duschhörnan heter LINC Niagara och kommer från INR. Handdukstorkarna likaså. Badrumsmöblerna kommer från Aspen.

4. Modernt med lantliga inslag

Den lantliga stilen är populärare än någonsin och visst kan väl ett badrum vara både lantligt och modernt på samma gång. Duschkabinen på bilden heter BRIC Modell 4 och passar utmärkt i badrum där man vill hålla vattenstänk till ett minimum, till exempel om man har trägol eller i fritidshuset.

5. Det trendiga moderna badrummet

Aldrig förr har intresset för badrum varit så stort som nu och på senare år har vi låtit en del av det övriga hemmet flytta in i badrummet. Med hjälp av föremål som traditionellt inte hör hemma i ett badrum skapar vi ett både trendigt och personligt rum. Som här. Ett litet bord i koppar skapar ett vackert stilleben som du lätt plockar upp i omkringliggande detaljer. Så snyggt! Läs reportaget