5 lantliga badrum att förälska sig i

Badrum i lantlig och gammaldags stil är mer populära än någonsin och det är inte så svårt att förstå. Till skillnad från många andra stilar ger lantliga badrum både lugn och harmoni samtidigt som det lockar fram romantikern i en. 

Här har vi samlat fem lantliga badrum som vi hoppas kan inspirera dig i din badrumsplanering. Vilket tycker du är finast?

1. Rustikt med plankgolv

Ett mörkt plankgolv och vitt kakel. Så enkelt och så snyggt. En mer rustik känsla får man leta efter. Addera några gamla möbler för att förstärka den lantliga känslan.

Badrumsmöbeln heter Solvik och kommer från Aspen

2. Badrumsvintage

Trägolvets varma bruna ton och den gräddvita badrumsinredningen ger det lantliga badrummet en underbart mjuk ton som värmer både kropp och själ. Passa på att damma av de gamla stolarna och kommoden från 1910-talet. Runda av med fina detaljer och accessoarer i trä. 

Duschdörren heter ARC Modell 2, här i en äldre version.

3. Träpanelen - ett säkert kort i lantliga badrum

Träpanelen ger omedelbart den rätta känslan till det lantliga badrummet - stående eller liggande plankor spelar ingen roll. Med ett golv av modernt slag skapar du ett badrum som andas dåtid och nutid på samma gång. Och praktisk vattentålighet får du på köpet.

Även detta är möbeln Solvik från Aspen, här med rundad sockel.

4. badrum under snedtak

I det äldre lägenhetshuset eller i sekelskiftesvillan ligger den lantliga stilen naturligt nära till hands. Kanske är träpanelen redan på plats. Eller det schackrutiga golvet som i det här badrummet under snedtak. 

Duschväggen heter BASIC Ramona.

Se fler badrum med snedtak

5. gott om förvaring

Väl tilltaget i storlek - lantliga badrum bjuder ofta på badrumsinredning med gott om förvaring. Många och stora lådor döljer vardagens alla nödvändigheter. Låt endast de vackraste föremålen stå framme. Snygg belysning, speglar och gröna växter sätter pricken över i.